23 okt 2021 | Evenementen, Nieuws

Getijden aan zee tijdens Schiermonnikoog-retraite

Geschreven door Jessy de Cooker

Op Schiermonnikoog organiseren Ine Pont (Domkerk) en Jasja Nottelman (Janskerk) een retraite waarbij  een botn gezelschap het eiland, zichzelf en gebed verkennen. De intiatiefnemers vertellen over hun ervaringen tijdens de retraite van afgelopen september en nodigen u uit voor de volgende retraite komend voorjaar.

Door: Ine Pont en Jasja Nottelman

“Ben je nog onbekend met het prachtige waddeneiland Schiermonnikoog, de getijden van zee en gebed, de monniken van het klooster aldaar, de schilder in jezelf? Of wil je er gewoon graag weer eens zijn in een natuurlijk en heilzaam ritme? Schrijf je dan nú snel in als kandidaatdeelnemer voor de volgende retraite in maart/april 2022. Er zijn weer acht plaatsen te vergeven.”

“Eind september waren we met een groep gemeenteleden uit de hele PGU en daarbuiten op Schiermonnikoog. Uit o.a. de Jacobi, de Tuindorpkerk, de Janskerk, de Dom, wijkgemeente West, maar ook de Nederlands gereformeerde kerk. Een bont gezelschap dat het eiland heeft verkend, elke ochtend en avond een gebed hield in de St Egbertkapel en bezoek kreeg van en op bezoek ging bij de monniken.”

De tekst gaat verder onder de foto.

“Een prachtige week die smaakt naar meer. Voor 300 euro heb je een inspirerende midweek te pakken met programma, workshops ter verdieping, een eigen kapel, alle maaltijden, verblijf op ruime 1-persoonskamer, maar vooral veel frisse wind en buitenlucht. Fietshuur en overtocht zijn exclusief. Meer informatie via w.e.pont@hetnet.nl.”

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons