26 jan 2023 | Evenementen

Geld en go€d – Inspiratie met Alain Verheij

Geschreven door Redactie

Lezing op zaterdag 28 januari in de Geertekerk.

Alain Verheij geeft een lezing over zijn nieuwe boek ‘Geld en go€d’ en gaat dan met Claartje Kruijff en de aanwezigen in gesprek. De middag wordt omlijst met muziek en na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Verheij is theoloog, schrijver en spreker. In 2019 verscheen zijn eerste boek ‘God en ik, wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de bijbel’ en niet lang daarna verscheen ‘Ode aan de verliezer, levenslessen uit Bijbelverhalen over hoop, twijfel en succes’. In mei 2022 verscheen zijn derde en nieuwste boek ‘Geld en go€d, hoe we de wereld echt kunnen verrijken’.

Inzichten over geld.

In Geld en go€d onderzoekt Verheij hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet, en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Daarbij duiken Mozes en Jezus steeds weer op, twee visionairs die hartstochtelijk verlangden naar een nieuwe manier van (samen)leven. Verheij vertolkt hun gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij de lezer via Romeinse belastingen en manna langs de toeslagenaffaire en bitcoin.

De tijden zijn dan misschien wel veranderd, de mensen zijn dat niet. Nog altijd hebben we een complexe relatie met ons geld – nog altijd verlangen we naar rust, rechtvaardigheid en vrijheid’, zo schrijft hij. Verheij kan als geen ander Bijbelse verhalen tot leven brengen en verbinden aan actuele en herkenbare vragen en verlangens van jong en oud.

Zaterdag 28 januari 2023  –  Aanvang 14.00 uur  –  Geertekerk, Geertekerkhof 23, Utrecht (Binnenstad)  –  Kaartverkoop via ticketkantoor.nl  –  Meer informatie op utrecht.remonstranten.nl

.

Afbeelding door Mathieu Stern via unsplash.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Franciscusviering (zo. 1 okt.)

Vieren met Franciscus  –  Van aangezicht tot aangezicht. Wij nodigen je graag voor de jaarlijkse Franciscusviering uit op zondagochtend 1 oktober in het Stadsklooster Antonius in Utrecht-Lombok. Deze viering is oecumenisch en wordt elk jaar gehouden op een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons