5 okt 2021 | Evenementen

Festival over de toekomst van onze kerkgebouwen (23 okt.)

Geschreven door Andreas Havinga

‘Alleen op vakantie’  –  dat is misschien een vreemde titel voor een festival over kerkgebouwen. Het is echter het meeste gehoorde antwoord in het onderzoek van de Kerkvernieuwers naar jongerenparticipatie op de vraag: “Ga je ooit wel eens een kerkgebouw binnen?”

Hoe komt het toch dat veel jonge mensen kerkgebouwen niet als een plek zien die ook voor hen is bedoeld? En belangrijker nog: wat zouden we kunnen doen om onze kerkgebouwen wel aantrekkelijk en relevant te maken voor de jongeren van Nederland?

Kijk deze teaser video:  ‘Straatinterviews’.

Deze en nog vele andere vragen zullen we middels verhalen, workshops, en andere activiteiten samen proberen te beantwoorden tijdens dit festival. Ter inspiratie, maar vooral om te kijken hoe we samen de kerkgebouwen van Nederland weer voor een groot en breed publiek betekenisvol kunnen maken. En waar kan een gesprek over de toekomst beter beginnen dan bij de generatie van wie die toekomst ook daadwerkelijk is?

We hopen je daarom op zaterdag 23 oktober te mogen verwelkomen, zodat we het goede gesprek over de toekomst van onze kerkgebouwen eindelijk kunnen voeren op de plek waar deze het meest relevant is.

Zaterdag 23 oktober, van 13:00 t/m 16:00  I  Jacobikerk  I  Entree:  €10 (ben je onder de 30, dan is de entree gratis!)  I  Meld je aan via het inschrijfformulier op kerkvernieuwers.nl

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Jacobikerk, zaterdag 2 oktober 2021

Foto door Damien Checoury op unsplash.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons