De zomer 2021 editie van Kerken Kijken Utrecht (KKU) werd geopend door de Utrechtse wethouder erfgoed Anke Klein op vrijdag 25 juni. Tijdens de feestelijke openingsbijeenkomst in de Domkerk ontving de wethouder het eerste exemplaar van de vernieuwde ‘Pelgrimspas’ uit handen van KKU voorzitter Bert-Jan Brussaard. Met deze stempelkaart kan bij iedere deelnemende kerk een stempel worden verkregen.

Vrijwillige gastheren en -vrouwen staan in deze periode klaar om mensen desgewenst te informeren over de architectuur, bouwgeschiedenis en kunstschatten van de betreffende kerken. De 39ste editie van Kerken Kijken duurt van 29 juni tot zaterdag 11 september, tevens Open Monumentendag. De toegang is traditiegetrouw gratis, maar een (kleine) donatie wordt op prijs gesteld. Alle kerken zijn rolstoeltoegankelijk.

Onder de deelnemende kerken zijn ook zes vierplekken van de Protestantse Gemeente Utrecht (de Domkerk, Jacobikerk, Janskerk en Nicolaïkerk en twee andere gemeenten van de Protestantse Kerk (de Lutherse Kerk en Pieterskerk).

Omdat veel van de kerken nog in gebruik zijn voor de eredienst, kan het voorkomen dat een kerk wegens huwelijks- of rouwdiensten gesloten is. Ook andere (besloten) bijeenkomsten kunnen tot sluiting leiden.

Kijk voor meer informatie en de openingstijden van de deelnemende kerken op kerkenkijken.nl

.

.

Bronnen:  Nieuwsbrief, St. Martinusparochie / Katholiek Utrecht, donderdag 1 juli 2021, en kerkenkijken.nl

.