3 sep 2021 | Evenementen

Expositie Greetje Baars

Geschreven door Gohar Hovanes

In de Tuindorpkerk hangt vanaf 7 september 2021 een expositie met werken van de schilder Greetje Baars.

Na de Vrije Academie is ze afgestudeerd aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Haar werk is vanaf 2005 veel ge-exposeerd. Ze neemt deel aan de reizende  tentoonstelling Justice Mission (“maak een einde aan de slavernij”).

Greetje’s werk wordt geïnspireerd door haar verbondenheid met de bijbel. Zij merkt in hoeveel aspecten van haar leven deze verbondenheid steeds weer bepalend is, dus ook in haar artistieke uitingen.

“Ik laat mij in mijn werk meestal inspireren door landschappen en een mensbeeld dat naar het Goddelijke verwijst (voor mij is dat de God uit de bijbel). In de overweldigende natuur wordt je beheersd door een gevoel van grootsheid. En de tijd valt daar weg. We komen dan dichter bij de essentie der dingen en ervaren onze vergankelijkheid. Die omgang en die stilte hebben we nodig om gevoelig te zijn voor die Andere Werkelijkheid. Er ontstaat dan iets dat veel groter is dan wij, dan ons verlies, onze pijn, ons verdriet. We worden geconfronteerd met ons diepste verlangen: dat is de aanraking van de levende God”.

Greetje doet een poging om iets daarvan te vertalen naar een beeld. Soms met een dikke laag acryl, dan weer met een dunne waterige laag. Door de dan ontstane diepte en textuur komen soms onverwachte vormen tevoorschijn die het spannend maken.

De tentoonstelling hangt in de kerk van 7 september tot 27 november 2021.

Op 17 november om 20.00uur komt Greetje Baars zelf in Huis in de Wijk. Ze komt vertellen over haar werk en  we kunnen dat samen met haar in de kerk bekijken.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons