Expo ‘Kerken & Slavernij’

Geschreven door Redactie

20 november t/m 20 december 2022 – Jeruëlkapel, Utrecht (Overvecht).

De tentoonstelling ‘Kerken & Slavernij’ wordt geopend op zondag 20 november om 13.30 uur in de Jeruëlkapel, Ivoordreef 2, Utrecht (Overvecht). Natuurlijk bent u ook van harte welkom in de voorafgaande kerkdienst, die om 12.00 uur begint.

De tentoonstelling – met als ondertitel ‘Heilzame verwerking slavernijverleden’ – is te bezichtigen t/m 20 december 2022 op maandag en woensdag van 11.00-15.00 uur. Of op afspraak via info@ebgu.nl

De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

Op weg naar herdenkingsdag in 2023.

De opening van de tentoonstelling is de eerste in een reeks activiteiten van de Evangelische Broedergemeente (EBG) in de aanloop naar 1 juli 2023, de herdenkingsdag 150/160 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname en Nederlandse Antillen.

Om mee te beginnen:

Vrijdag 25 november, 19.30 uur – Lezing ‘Rol van de kerken in Utrecht’, door Theologe Janneke Stegeman.

Vrijdag 2 december, 19.30 uur – Gesprek met Roline Redmond, schrijfster van het boek De Doorsons.

Vrijdag 9 december, 16.00 uur – Wandeling ‘Sporen van Slavernij in Utrecht’ met aansluitend een maaltijd (Anitri beri) – Opgave via info@ebgu.nl – Voor deze activiteit wordt een bijdrage van € 5,00 gevraagd.

Vrijdag 16 december, 19.30 uur – Gesprek met Thandi Soko – De Jong en Don Ceder – Thema:  Een heilzame verwerking slavernijverleden.

Jeruëlkapel, Ivoordreef 2, Utrecht (Overvecht)  –  Meer informatie op rmijnalsdoth.wixsite.com > ebg-jeruelkapel

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons