26 apr 2021 | Denken, Evenementen

Europadag in Utrecht: symposium (7 mei), dialoog (9 mei)

Geschreven door Andreas Havinga

In het weekend van 9 mei vieren we Europadag. Het Comité Europadag Utrecht biedt, in samenwerking met Vredesorganisatie PAX en Utrecht-in-Dialoog, twee online programma’s:

  • vrijdag 7 mei:   Europadag Symposium over ‘Het Verhaal van Europa’.
  • zondag 9 mei:   Europa Dialoog over ‘De Ziel van Europa’.

U kunt zich aanmelden voor een of beide programma’s. Deelname is gratis

Meer informatie, flyers en aanmelden:  www.europadagutrecht.nl

De Drie Utrechtse Kathedralen vormen samen het Comité Europadag Utrecht. Het zijn de Oud-Katholieke Sint Gertrudiskathedraal, de Rooms-Katholieke Sint Catharinakathedraal en de Protestantse Domkerk.

.

Symposium op 7 mei:  ‘Het Verhaal van Europa…?’

Het Comité Europadag Utrecht organiseert op vrijdag 7 mei het jaarlijkse Europadag Symposium. Dit initiatief wordt ondersteund door religieuze en seculiere organisaties.

Van 19.00 tot 19.45 uur is er een oecumenische vesper in de Domkerk, voor ieder gratis toegankelijk. Voor de bezoekers van vesper en Symposium wordt na de vesper koffie en thee geschonken
Het Symposium met aansluitend online debat begint om 20.00 uur in de Domkerk, afsluiting om 21.30 uur. De deelname is kosteloos.

Voor meer informatieinfo@europadagutrecht.nl en www.europadagutrecht.nl
Aanmelden via aanmelden@europadagutrecht.nl

.

Dialoog op 9 mei:  ‘De ziel van Europa’

In het Europaweekend is op zondag 9 mei van 16.00 tot 18.00 uur een programma in het kader van Utrecht in Dialoog met als titel:  ‘De ziel van Europa’. In samenwerking met Utrecht in Dialoog, het Comité Europadag Utrecht en Vredesorganisatie PAX  wordt een online Europa Dialoog aangeboden, in de voertalen Nederlands en Engels. Iedereen is van harte welkom, ook Engelstaligen!

Tijdens het registratieproces kunt u een eventuele opmerking of vraag stellen. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een link met een toegangscode voor deelname. De dialoog vindt plaats via Zoom. Deelname is kosteloos.

We adviseren u de mededelingen op de websites europadagutrecht.nl of utrechtindialoog.nl/europa of facebook.com/EuropadagUtrecht in de gaten te houden.

Voor meer informatieinfo@utrechtindialoog.nl en www.utrechtindialoog.nl
Aanmelden kan via www.utrechtindialoog.nl/europa

.

.

Bron:  www.domkerk.nl > europadag-symposium-2021

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Franciscusviering (zo. 1 okt.)

Vieren met Franciscus  –  Van aangezicht tot aangezicht. Wij nodigen je graag voor de jaarlijkse Franciscusviering uit op zondagochtend 1 oktober in het Stadsklooster Antonius in Utrecht-Lombok. Deze viering is oecumenisch en wordt elk jaar gehouden op een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons