28 nov 2021 | Denken, Evenementen, Nieuws

Ervaar tijdens ViaRetraite een weekend rust, ritme en ruimte in de binnenstad van Utrecht

Geschreven door Gohar Hovanes

Aan het begin van 2022 kun je het nieuwe jaar goed beginnen tijdens de ViaRetraite. Gedurende twee etmalen staan deelnemers stil bij vragen als: wie ben ik en wat vind ik belangrijk in het leven? Waar haal ik mijn kracht en inspiratie uit? Wat zijn mijn persoonlijke doelen voor het komende jaar? Tijdens deze retraite van vrijdag 7 tot zondag 9 januari staat het thema ‘Ruimte’ centraal.

 

ViaJacobi biedt tijdens dit retraiteweekend een afwisselend programma met onder meer vespers, een stiltewandeling, een workshopronde, persoonlijke stiltemomenten en (stilte)maaltijden. Voor de volledige retraite-ervaring kunnen deelnemers blijven slapen onder de eeuwenoude gewelven van de Jacobikerk in één van de koepeltenten van HeiligenNachten.nl.

 

Aan deze retraite doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. Wat we delen is dat we nieuwsgierig zijn naar wat er onszelf leeft en naar de verhalen van de mensen om ons heen. Tijdens de retraite laten deelnemers zich inspireren door bronnen uit de hedendaagse cultuur en christelijke spiritualiteit en traditie. Voor wie met dat laatste niet bekend is, is dit een mooie kans om hier op een laagdrempelige manier kennis mee te maken.

 

ViaJacobi is een jonge Utrechtse community die zoekers in gesprek brengt over levensvragen en actuele maatschappelijke thema’s. Ook stellen zij de Jacobikerk open als plek van rust en ruimte in de Utrechtse binnenstad tijdens Silent Reading Party’s, kluiservaringen en retraites.

 

De kosten voor deelname bedragen 65 euro voor het hele weekend (thuis overnachten) of 75 euro (overnachten in de kerk). Ook is het mogelijk om een dagticket te bestellen voor het zaterdagprogramma (25 euro). Deze bedragen zijn inclusief maaltijden, drinken en een reader met inspirerende teksten. Tot 1 december geldt een early-birdkortingstarief! Voor studenten geldt een korting van 10 euro (kortingscode STUDENT).

Meer informatie en aanmelden: www.viajacobi.nl

 

   

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote zorgen om de nieuwe kabinetsplannen met...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons