11 nov 2022 | Nieuws, Pupjes

Eetadressen gezocht: nodig vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang uit voor een etentje

Geschreven door Redactie

“Het etentje met onze gasten was ongelooflijk gezellig, ook al spraken we elkaars taal niet, maar Google Translate hielp ons daarbij. De soms heel onduidelijke vertalingen zorgden ook voor veel hilariteit.”

Beeld: Stichting Eet Mee

In het Star Lodge Hotel aan de Biltsestraatweg in Utrecht worden sinds januari ruim 300 vluchtelingen uit allerlei landen opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer Utrechters te ontmoeten, organiseert Eet Mee Come & Eat. Nu er veel nieuwe bewoners zijn, zoeken we extra eetadressen die een groepje vluchtelingen bij hen thuis ontvangen voor een gezellig etentje.  

In de afgelopen maanden zijn honderden matches gemaakt. Soms blijft het bij een etentje, vaak ook komen er langer durende contacten uit voort. De etentjes zijn waardevol voor deelnemers: eetadressen vinden het fijn om van betekenis te kunnen zijn en gasten zijn blij met deze kans op sociale contacten en om te zien hoe mensen hier leven. Ze worden gemiddeld met een ruime acht gewaardeerd.

“Wat een verrijking om achter termen als ‘vluchteling’ en ‘noodopvang’ echte mensen, echte namen, echte verhalen, echte emoties te zien én te delen.”

“Het is voor ons belangrijk omdat wij de Nederlandse cultuur leren kennen en hoe mensen wonen. We leren ook de nieuwe taal een beetje begrijpen.”

“Ik dacht dat het moeilijk zou zijn om bij Nederlandse mensen thuis te zitten en dat ze niet van vluchtelingen houden, maar toen ik daar was had ik het gevoel dat ik bij familie was. Ik had deze grote aandacht niet verwacht.”

Wij jij ook eetadres zijn? Eet Mee maakt graag een match voor je. Daarbij wordt rekening gehouden met je wensen en mogelijkheden. Aanmelden kan via www.eetmee.nl of 030-2213498

Eet Mee is een platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, van een goed gesprek houden en het leuk vinden om samen te eten in een huiselijke sfeer. Tijdens een Eet Mee etentje loop je een verrassende mix van mensen tegen het lijf.  Stellen, alleengaanden, gezinnen: van student tot pensionado, hier opgegroeid of net nieuw in Nederland. Een Eet Mee etentje is een belevenis.

Gerelateerde verhalen

Meer

Leven na jouw dood

Wat rest van jou - Ruth Feenstra over het verlies van haar man Bert Als een geliefde overlijdt, blijven diens spullen – en de herinneringen die daarbij horen. Ruth Feenstra vertelt over haar overleden man Bert en hoeveel hij hield van vissen. Ik zit aan de keukentafel...

Lees meer

Heilige Nachten retraite

Van 25 december tot 6 januari 2024 kun je meedoen met de retraite-thuis voor de Heilige Nachten. Een inspiratieprogramma voor de kerstvakantie, met verhalen, meditaties, bezinningsvragen, rituelen voor deze beladen dagen tussen het oude en het nieuwe jaar. “Wat een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons