4 aug 2020 | Nieuws

Eerste gemeenten maken datum Startzondag bekend

Geschreven door Andreas Havinga

Wilhelminakerkgemeente kiest landelijk jaarthema.

Enkele wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU) hebben al het datum van hun startzondag bekendgemaakt.

Heel wat kerkgemeenten in Nederland houden elk jaar een startzondag in september. Daarmee beginnen ze een nieuw seizoen met kerkelijke activiteiten tot aan de volgende zomerpauze.

Een startzondag is vooral gericht op gemeenteleden. Maar het biedt ook een uitgelezen kans voor nieuwsgierigen en andere geïnteresseerden om kennis te maken met een kerkgemeente.

Startzondag in corona-tijd.

Naast het datum heeft een van de PGU wijkgemeenten ook het thema van de eigen startzondag bekendgemaakt. De startdienst in de Wilhelminakerk op zondag 6 september, zal in het teken staan van het landelijke jaarthema: ‘Het goede leven – bloeien in Gods licht’.

Wél ziet de Wilhelminakerkgemeente zich genoodzaakt om de vorm van afgelopen jaren los te laten, waarin de kerkgangers tijdens of na de dienst in groepjes uiteen gingen voor activiteiten rond het (jaar)thema.

Startzondag elders.

In de Tuindorpkerk is de startzondag ook op 6 september en in de Wijkplaats (Kerk Utrecht-West) op 13 september.

De startzondag van de Oecumenische Janskerkgemeente op 20 september, is tegelijkertijd de aftrap van een nieuwe cyclus vieringen met als thema ‘Kerk in de Stad’.

Landelijk thema.

De Protestantse Kerk in Nederland biedt elk jaar een ander thema aan met passend material. Meer informatie op protestantsekerk.nl en jongprotestant.protestantsekerk.nl

.

.

bronnen:  Nieuwsbrief Tuindorpkerk, 2 augustus; Nieuwsbrief Kerk Utrecht-West, 2 augustus; e-mail d.d. 4 augustus, Oecumenische Janskerkgemeente; ‘Wij Wilhelmina’, nieuwsbrief van de Wilhelminakerkgemeente, augustus 2020.

.

illustratie:  Gerdien van Delft

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Podcast over de klokken van Utrecht

Op 12 juli lanceert het Utrechts Klokkenluiders Gilde de nieuwe podcastserie 'Het geluid van Utrecht'. Het gilde, dat de Utrechtse klokken al 45 jaar luidt, wil het lustrum graag samen met de stad vieren. Deze zomer kan elke Utrechter op reis zijn thuisgeluid dus via...

Lees meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons