26 feb 2021 | Evenementen

Duik in het meesterwerk van Bach (v/a 2 maart)

Geschreven door Andreas Havinga

ViaMatthäus #1.

In drie avonden luisteren we naar de volledige uitvoering van de Matthäus Passion. Daarnaast brengen we tijdens deze masterclasses het werk in relatie met de traditie van de passiemuziek en de geschiedenis van het Christendom. Ook interpreteren we een aantal opvallende passages met behulp van close-reading-and-listening. Kortom, laat je (opnieuw) raken door de prachtige teksten en de indrukwekkende muzikale vertolking van het lijdensverhaal.

ViaJacobi:  Deze reeks is een activiteit van ViaJacobi, een Utrechtse community van twintigers en dertigers met allerlei achtergronden en levensovertuigingen. Wat ons samenbindt? We zijn nieuwsgierig naar de ander. Naar de wereld om ons heen. Bij ViaJacobi gaan we in gesprek over levensvragen en actuele maatschappelijke thema’s. Dit doen we tijdens debatten, boekenclubs, avonden over de wortels van onze cultuur, vespers, retraites en festivals. Samen zoeken we naar een betekenisvol leven. We ontmoeten je graag bij een van onze events!

Data, tijd:  De avonden van ViaMatthäus vinden plaats op dinsdag 2 maart, 16 maart en 30 maart, van 20.00 tot 22.00 uur.

Locatie:  Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen vinden de avonden online dan wel fysiek plaats in de Jacobikerk.

Inschrijven:  Om deel te nemen, schrijf je in via de website viajacobi.nl. De toegang is gratis.

.

.

Foto door congerdesign op pixabay.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons