26 feb 2021 | Evenementen

Duik in het meesterwerk van Bach (v/a 2 maart)

Geschreven door Andreas Havinga

ViaMatthäus #1.

In drie avonden luisteren we naar de volledige uitvoering van de Matthäus Passion. Daarnaast brengen we tijdens deze masterclasses het werk in relatie met de traditie van de passiemuziek en de geschiedenis van het Christendom. Ook interpreteren we een aantal opvallende passages met behulp van close-reading-and-listening. Kortom, laat je (opnieuw) raken door de prachtige teksten en de indrukwekkende muzikale vertolking van het lijdensverhaal.

ViaJacobi:  Deze reeks is een activiteit van ViaJacobi, een Utrechtse community van twintigers en dertigers met allerlei achtergronden en levensovertuigingen. Wat ons samenbindt? We zijn nieuwsgierig naar de ander. Naar de wereld om ons heen. Bij ViaJacobi gaan we in gesprek over levensvragen en actuele maatschappelijke thema’s. Dit doen we tijdens debatten, boekenclubs, avonden over de wortels van onze cultuur, vespers, retraites en festivals. Samen zoeken we naar een betekenisvol leven. We ontmoeten je graag bij een van onze events!

Data, tijd:  De avonden van ViaMatthäus vinden plaats op dinsdag 2 maart, 16 maart en 30 maart, van 20.00 tot 22.00 uur.

Locatie:  Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen vinden de avonden online dan wel fysiek plaats in de Jacobikerk.

Inschrijven:  Om deel te nemen, schrijf je in via de website viajacobi.nl. De toegang is gratis.

.

.

Foto door congerdesign op pixabay.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons