15 apr 2021 | Nieuws, Video

Domkerk Insight – Bonusaflevering

Geschreven door Andreas Havinga

.

Klik hier om de EXTRA aflevering van Domkerk Insight te bekijken:  Theo Kralt over het behoud en onderhoud van de Domkerk en het belang van uw steun (10 april)

.

Vanaf 20 februari tot Pasen (4 april 2021) publiceerde Stichting Vrienden van de Domkerk elke zaterdag een mini-documentaire over de Domkerk. Elke aflevering vertelt een deskundige iets over een kunstschat of een bijzonder onderdeel van het gebouw, zoals een graftombe, de glas-in-loodramen, het orgel of onbekende sculpturen aan de buitenkant. Bijzondere aandacht wordt besteed aan onderhoud en restauratie van dit bijzondere middeleeuwse monument. Zo blijft de Domkerk ook in tijden van Corona digitaal zichtbaar voor iedereen. Alle afleveringen terugkijken?

Bekijk hier de vorige afleveringen van Domkerk Insight via de onderstaande linkjes:

Afl. 1:   Bijzondere en verstopte sculpturen met Syquin van den Berg   (20 februari).

Afl. 2:   Bijzondere ontdekking; Graftombe van Avesne met Sanne Frequin   (27 februari).

.
.
.
.
.
.

Coronacrisis raakt Domkerk hard.

Helaas kunnen wij niet meer dagelijks honderden bezoekers ontvangen die komen genieten van deze schitterende kathedraal in hartje Utrecht. De financiële tekorten lopen hierdoor snel op. Dit heeft als gevolg dat de openstelling van de kerk gevaar loopt. Bovendien is er straks te weinig geld voor het reguliere onderhoud en de restauratieprojecten. We hebben uw bijdrage dus hard nodig om het behoud en de openstelling van de Domkerk te kunnen garanderen!

Word Vriend van de Domkerk.

Als Vriend van de Domkerk draagt u bij aan het behoud en openstelling van één van de belangrijkste gotische monumenten van Nederland. U ontvangt onze nieuwsbrief én u wordt uitgenodigd voor onze jaarlijkse Domkerklezing. U bent al Vriend vanaf € 3,50 per maand, maar een ander bedrag schenken per maand of jaar is ook mogelijk.

.

.

Bron:  www.domkerk.nl > domkerk-insight

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote zorgen om de nieuwe kabinetsplannen met...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons