10 mei 2021 | Evenementen

Domkerk hervat Vesper Intro’s – Pieter Oussoren vertelt over zijn vertaalwerk

Geschreven door Andreas Havinga

Goed nieuws. De Vesper Intro op woensdag 2 juni in de Domkerk gaat naar verwachting wél door.

Thema:  ‘Visie op Vertalen’

De spreker is Pieter Oussoren, predikant en vertaler. Zijn Bijbelvertaling is bekend geworden onder de naam ‘Naardense Bijbel’. Hij is ook al sinds jaar en dag betrokken bij het Citypastoraat Domkerk.

In deze Vesper Intro vertelt Oussoren over zijn vertaalwerk. We spreken met hem over de plek die de Bijbel – en in het bijzonder vertaling – inneemt in de Domkerk. Op welke wijze gebruiken we deze Bijbel, persoonlijk en in de liturgie? Welke mogelijkheden zijn nog onbenut? Wat pleit eigenlijk voor gebruik van de ene of de andere vertaling?

Het belooft een interessante avond te worden, met gelegenheid om Pieter Oussoren alles te vragen over de Naardense Bijbel.

Aanmelden verplicht:  De Vesper Intro op woensdag 2 juni vindt om 20.00 uur plaats, en duurt tot 21.30 uur. Uw veiligheid en die van anderen is gewaarborgd in de ruimte van de kerk. Het is verplicht u vooraf aan te melden, via vesperintro@domkerk.nl

Vesper:  Voorafgaand aan de Vesper Intro bent u natuurlijk in de gelegenheid om ook de vesper mee te vieren. De vesper begint, zoals gebruikelijk, om 19.00 uur. Hiervoor is vooraf aanmelden niet verplicht, maar uw registratie wordt gevraagd bij binnenkomst.

Informatie:  Houdt u voor actuele inlichtingen de website van de Domkerk in de gaten. Bij vragen kunt u mailen naar vesperintro@domkerk.nl

.

Verdieping:  Ieder jaar biedt de Werkgroep Getijden van het Citypastoraat Domkerk Utrecht drie maal een Vesper Intro aan. Dit is een uur in de avond, waarop wij ons verdiepen in steeds een ander facet van de vespers. Het programma wordt gevuld met achtergrondinformatie, kringgesprek of praktijkoefening. Van tevoren kunnen we gezamenlijk het avondgebed vieren.

.

.

Bron:  e-mail d.d. 7 mei 2021 van de Werkgroep Getijden, Citypastoraat Domkerk

Foto door cetteup op unsplash.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons