4 jul 2021 | Nieuws, Tentoonstelling

DEUS SIVE NATURA – zomer expositie in de Domkerk

Geschreven door Andreas Havinga

1 juli t/m 16 augustus.

Eveline van der Pas brengt ‘Schoon-heid’ in beeld op vele manieren. Haar werk wordt gemaakt uit pure materialen uit de natuur: plantaardige en vezels zoals katoen en zijde, wollen vachten, zelf gekaard en gesponnen.

De installatie DEUS SIVE NATURA in de zijbeuken van de Domkerk is gemaakt van gewassen gesteven gehalveerde afgedankte witte kleding, door het Leger des Heils ingezameld. Er hangen twee omgekeerde piramiden tegenover elkaar. Ze zijn opgebouwd uit witte figuren, die in vier lagen aaneen tegenover elkaar hangen. Ze raken elkaar aan, ze zijn broeder- en zusterlijk met elkaar verbonden.

In coronatijd was nabijheid en aanraking ineens niet meer vanzelfsprekend. De installatie werd vorige zomer tijdens de lockdown gemaakt. De kunstenaar wil het collectieve verlangen naar contact, verbondenheid, warmte, nabijheid en samenzijn als basisbehoefte in deze piramiden in beeld brengen.

Uitgebreidere info is te lezen op www.domkerk.nl

Eveline van der Pas werkt als beeldend kunstenaar op haar atelier in Leeuwarden, als kunstcoach-psychotherapeut-supervisor in Marsum en als docent aan de Kunstacademie Friesland.

.

.

Bron:  Nieuwsbrief, Citypastoraat Domkerk, vrijdag 2 juli 2021

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Leven na jouw dood

Wat rest van jou - Ruth Feenstra over het verlies van haar man Bert Als een geliefde overlijdt, blijven diens spullen – en de herinneringen die daarbij horen. Ruth Feenstra vertelt over haar overleden man Bert en hoeveel hij hield van vissen. Ik zit aan de keukentafel...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons