17 dec 2022 | Nieuws, Uitgelicht

De Lantaarn op rondreis in de Tuindorpkerk

Geschreven door Redactie

In de zondagdienst op 18 december in de Tuindorpkerk zal naast de andere kaarsen ook die van De Lantaarn worden aangestoken, want die is op haar rondreis langs alle Utrechtse kerkelijke gemeenschappen deze week in de Tuindorpkerk te gast. Dit gebeurt onder het motto: “Laten we met alle kerken het ene Licht van Christus doorgeven aan Utrecht 900” .

De lantaarn is een teken van de verbondenheid van de Utrechtse kerken, vandaar dat we blij waren dat hij ook mocht branden bij onze vesper van afgelopen woensdag. Ook tijdens de Klierderkerk brandt de kaars in de lantaarn. De kaars brandde vorige week in de Jacobikerk en na de Tuindorpkerk gaat ze naar de Domkerk om daar ook te branden met kerst.

Dit is een gezamenlijk initiatief van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK), het Platform Interculturele Kerken Utrecht (PIKU) en De Bovenkamer (een groepje voorgangers).

Een van de initiatiefnemers, priester Koos Smits: “Broeders en zusters in Christus, spoedig gaan we twee verjaardagen vieren. Allereerst op 25 december, de verjaardag van onze verlosser Jezus Emmanuel, naar traditie op deze midwinterdag ongeveer 2023 jaar geleden; vervolgens op zaterdag 14 januari 2023, de eerste verjaardag van De Lantaarn, die sinds vorige oecumenische viering Gebedsweek van de Eenheid door ‘Utrecht 900’ pelgrimeert, van week tot week, van kerk naar kerk.”

Meer informatie over de Lantaarn op usrk.nl > nieuws (bericht van februari 2022)

.

Bron: tuindorpkerk.nl

Foto door myriams fotos op pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons