17 dec 2022 | Nieuws, Uitgelicht

De Lantaarn op rondreis in de Tuindorpkerk

Geschreven door Redactie

In de zondagdienst op 18 december in de Tuindorpkerk zal naast de andere kaarsen ook die van De Lantaarn worden aangestoken, want die is op haar rondreis langs alle Utrechtse kerkelijke gemeenschappen deze week in de Tuindorpkerk te gast. Dit gebeurt onder het motto: “Laten we met alle kerken het ene Licht van Christus doorgeven aan Utrecht 900” .

De lantaarn is een teken van de verbondenheid van de Utrechtse kerken, vandaar dat we blij waren dat hij ook mocht branden bij onze vesper van afgelopen woensdag. Ook tijdens de Klierderkerk brandt de kaars in de lantaarn. De kaars brandde vorige week in de Jacobikerk en na de Tuindorpkerk gaat ze naar de Domkerk om daar ook te branden met kerst.

Dit is een gezamenlijk initiatief van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK), het Platform Interculturele Kerken Utrecht (PIKU) en De Bovenkamer (een groepje voorgangers).

Een van de initiatiefnemers, priester Koos Smits: “Broeders en zusters in Christus, spoedig gaan we twee verjaardagen vieren. Allereerst op 25 december, de verjaardag van onze verlosser Jezus Emmanuel, naar traditie op deze midwinterdag ongeveer 2023 jaar geleden; vervolgens op zaterdag 14 januari 2023, de eerste verjaardag van De Lantaarn, die sinds vorige oecumenische viering Gebedsweek van de Eenheid door ‘Utrecht 900’ pelgrimeert, van week tot week, van kerk naar kerk.”

Meer informatie over de Lantaarn op usrk.nl > nieuws (bericht van februari 2022)

.

Bron: tuindorpkerk.nl

Foto door myriams fotos op pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Penningen ter ere van de Domkerk

Afronding restauratie Domkerk (2017-2022) gevierd met symposium. Tekst: Theo Kralt - Beeld: Da van Daalen (penningen) - Foto's: Wim van der Ende (symposium). De restauratie van de Domkerk is af! Daarom organiseerde de Stichting Vrienden van de Domkerk en het...

Lees meer

Warme Woensdagen in Kerk op Zuilen

Staat bij jou de thermostaat laag? Welkom in de Kerk op Zuilen op Warme Woensdag. In deze lastige tijden wil Kerk op Zuilen open zijn voor iedereen die een plek zoekt voor warmte, behoefte aan contact, bezinning, stilte, schoonheid of een studeer- of werkplek. Door...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons