17 dec 2022 | Nieuws, Uitgelicht

De Lantaarn op rondreis in de Tuindorpkerk

Geschreven door Redactie

In de zondagdienst op 18 december in de Tuindorpkerk zal naast de andere kaarsen ook die van De Lantaarn worden aangestoken, want die is op haar rondreis langs alle Utrechtse kerkelijke gemeenschappen deze week in de Tuindorpkerk te gast. Dit gebeurt onder het motto: “Laten we met alle kerken het ene Licht van Christus doorgeven aan Utrecht 900” .

De lantaarn is een teken van de verbondenheid van de Utrechtse kerken, vandaar dat we blij waren dat hij ook mocht branden bij onze vesper van afgelopen woensdag. Ook tijdens de Klierderkerk brandt de kaars in de lantaarn. De kaars brandde vorige week in de Jacobikerk en na de Tuindorpkerk gaat ze naar de Domkerk om daar ook te branden met kerst.

Dit is een gezamenlijk initiatief van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken (USRK), het Platform Interculturele Kerken Utrecht (PIKU) en De Bovenkamer (een groepje voorgangers).

Een van de initiatiefnemers, priester Koos Smits: “Broeders en zusters in Christus, spoedig gaan we twee verjaardagen vieren. Allereerst op 25 december, de verjaardag van onze verlosser Jezus Emmanuel, naar traditie op deze midwinterdag ongeveer 2023 jaar geleden; vervolgens op zaterdag 14 januari 2023, de eerste verjaardag van De Lantaarn, die sinds vorige oecumenische viering Gebedsweek van de Eenheid door ‘Utrecht 900’ pelgrimeert, van week tot week, van kerk naar kerk.”

Meer informatie over de Lantaarn op usrk.nl > nieuws (bericht van februari 2022)

.

Bron: tuindorpkerk.nl

Foto door myriams fotos op pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

What if love is the masterplan?

Tijdens de Utrecht Pride op 3 juni stonden de deuren van de Jacobikerk open. Iedereen die behoefte had aan stilte, schoonheid, een toiletbezoek of een gesprek, was welkom. Dominee Wim Vermeulen had bijzondere ontmoetingen en fietste dankbaar weer naar huis. Al een...

Lees meer

De nieuwe PUP is uit!

Lang geleden, ver weg, niets mee te maken. Sommige mensen gaan glazig kijken als het over het slavernijverleden gaat, voor anderen is het juist een gevoelige snaar. Het nieuwste nummer van PUP gaat over vrij zijn en over de onvrijheid als iemand zo op je neerkijkt dat...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons