1 okt 2020 | Evenementen

UITGESTELD – Corona-herdenking (Nicolaïkerk, 6 okt.)

Geschreven door Andreas Havinga

N.B. Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van de overheid heeft de kerkenraad op 2 oktober besloten om andere bijeenkomsten dan kerkdiensten uit te stellen of digitaal te houden.

 

Op dinsdag 6 oktober wordt er een landelijke coronaherdenkingsdag gehouden. Het is een dag voor iedereen die met verlies te maken heeft gehad, zich eenzaam voelt of zomaar een plek zoekt om stil te zijn in deze verwarrende tijd. Het is een dag van bezinning waarbij we terugkijken, meeleven met getroffenen in de breedste zin van het woord, verhalen delen en hoopvol vooruitblikken.

Weet u welkom op deze dag in de Nicolaïkerk als u een kaars wilt aansteken, even stil wilt zijn, uw verhaal wilt vertellen of wilt luisteren naar muziek. De deur van de kerk staat open tussen 15.00 en 19.00 uur. De Nicolaïkerk bevindt zich naast het Centraal Museum in de Utrechtse binnenstad.

Aftrap periode van ‘aandacht voor elkaar’.

De landelijke dag van bezinning in verband met coronavirus is een initiatief van de regering. Het kabinet wil gezamenlijk stil staan bij de gevolgen van de coronacrisis, en trapt op 6 oktober een periode af waarin we als Nederlanders ‘aandacht voor elkaar’ hebben. Het kabinet roept gemeenten en maatschappelijke organisaties op om activiteiten te organiseren in het kader van ‘aandacht voor elkaar’. Bedrijven en particulieren wordt gevraagd om hun voorbeeld te volgen, binnen de mogelijkheden die zij hebben. De Rijksoverheid vervult een coördinerende rol.

Op 6 oktober vindt een startbijeenkomst plaats die wordt bijgewoond door de minister-president Mark Rutte en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge. De activiteiten lopen tot het einde van het jaar.

Meer informatie over de bekendmaking van dit initiatief via diverse media, zoals Nederlands Dagblad en Reformatorisch Dagblad

.

.

Bronnen:  www.nicolaikerk.nl > agenda en www.dediek.nl

.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons