10 jun 2022 | Evenementen

Choir Festival 11 juni: Samen zingen schept verbinding

Geschreven door Redactie

Tekst: Arnold Rietveld

Beeld: Lilian van Rooij

Interculturele kerken vieren dubbel feest

Zaterdag 11 juni vieren de interculturele kerken (voorheen migrantenkerken) van Utrecht niet alleen de tiende editie van het jaarlijkse Choir Festival Utrecht, maar ook het 900-jarige bestaan van de stad Utrecht!

Als voorzitter van het Platform Interculturele Kerken Utrecht e.o. (PIKU) is Diana van Maurik-Purba  blij met deze dubbele viering. De viering van 900 jaar Utrecht is volgens haar een uiting van liefde, verbondenheid en van een hechte relatie met de stad. Het jaarlijks terugkerende korenfestival geeft de veelkleurige Utrechtse migrantenkerken een platform om zich aan de gemeente en de provincie Utrecht te presenteren in gezang, muziek en in culinaire gerechten.

Dus moet het op 11 juni volgens Van Maurik-Purba een speciale viering worden, waaruit blijkt dat “we één zijn als broeders en zusters in één geloof, ongeacht huidskleur, afkomst, welk model kerk enz., maar dat we één zijn in Christus”.

Dansen, zingen en samen eten

Anders dan de naam van dit festival doet vermoeden, bestaat dit festival niet uitsluitend uit optredens of lofprijzingen van kerkkoren van de rijkdom aan diverse interculturele kerken. Dit festival is een teken van liefde, waarin de deelnemers zoals elk jaar kunnen dansen, zingen en samen kunnen eten. De deelnemers zullen samen een lied zingen ter ere van Gods naam.

Ontmoeting tussen Utrechters

Het jaarlijkse Choir Festival reikt verder dan alleen de ontmoeting tussen de diverse christelijke kerken in Utrecht. Burgemeester Sharon Dijksma zal dit festival dit jaar  openen. Van Maurik-Purba: “We vieren elk jaar het korenfestival omdat we op deze manier een zeer prettige manier met anderen communiceren, anders dan de gebruikelijke kerkelijke vergaderingen en bijeenkomsten. Dus de vorm is heel ontspannen zonder veel van die verplichtingen. Het is in de eerste plaats een ontmoeting”. Iedereen wordt uitgenodigd om kennis te nemen van de diversiteit in gezang, dans, eten op deze avond en om met elkaar in gesprek te gaan tijdens het eten. Van Maurik-Purba beschouwt het korenfestival als een ontmoeting tussen “Gods vrije kinderen die van de stad Utrecht houden en onderdeel van Utrecht mogen zijn”.  En dat is precies het festivalmotto van dit jaar: Samen zingen schept verbinding!

Save the date: 11 juni 2022, vanaf 19:00 uur, in de Domkerk

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons