14 sep 2022 | Evenementen, Nieuws

Centraal programma Vredesweek in Utrecht

Geschreven door Andreas Havinga

17 t/m 25 september –

De Vredesweek start dit jaar om 12.00 uur op zaterdag 17 september met stiltekringen door het hele land. In Utrecht wordt tijdens de Vredesweek een Centraal Programma georganiseerd. Die avond vindt in Tivoli Utrecht het programma ‘De toekomst van vrede in Europa’ plaats. Daar wordt een blik geworpen op de nabije en verre toekomst van vrede in Europa. 

Op zondag 18 september is er in de Domkerk de jaarlijkse nationale Vredesweeklezing. Deze zal dit jaar verzorgd worden door Mpho Andrea Tutu van Furth, de Zuid-Afrikaanse anglicaanse priester, auteur, activist en dochter van aartsbisschop Desmond Tutu.

Woensdagavond 21 september vindt in Tivoli Utrecht het programma ‘Generatie Vrede: wat is vredesactivisme anno nu?’ plaats. Met een intergenerationeel gesprek over vredesactivisme en de lessen die een nieuwe generatie vredesactivisten kan leren van de reuzen op wiens schouders zij nu staan. Ook vindt deze avond de jaarlijkse uitreiking van de PAX Duif-prijs plaats.

Nacht van de Vrede

Onder de noemer ‘The Revolution is Female’ wordt zaterdagavond 24 september onderzocht hoe traditionele gendernormen bepalen hoe macht verdeeld wordt: van de huiselijke sfeer tot de politieke arena.

Tijdens de – aansluitende – Nacht van de Vrede worden er op verschillende plekken in Utrecht (centrum) activiteiten georganiseerd, zoals een lezing, debat en filmvoorstelling.

Zondag 25 september wordt de vredesweek (vanaf 12.30 uur) afgesloten met de Walk of Peace in Den Haag. De Walk of Peace is een wandeling in, van en voor Vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar kunnen oplopen.

Gerelateerde verhalen

Meer

What if love is the masterplan?

Tijdens de Utrecht Pride op 3 juni stonden de deuren van de Jacobikerk open. Iedereen die behoefte had aan stilte, schoonheid, een toiletbezoek of een gesprek, was welkom. Dominee Wim Vermeulen had bijzondere ontmoetingen en fietste dankbaar weer naar huis. Al een...

Lees meer

De nieuwe PUP is uit!

Lang geleden, ver weg, niets mee te maken. Sommige mensen gaan glazig kijken als het over het slavernijverleden gaat, voor anderen is het juist een gevoelige snaar. Het nieuwste nummer van PUP gaat over vrij zijn en over de onvrijheid als iemand zo op je neerkijkt dat...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons