14 sep 2022 | Evenementen, Nieuws

Centraal programma Vredesweek in Utrecht

Geschreven door Andreas Havinga

17 t/m 25 september –

De Vredesweek start dit jaar om 12.00 uur op zaterdag 17 september met stiltekringen door het hele land. In Utrecht wordt tijdens de Vredesweek een Centraal Programma georganiseerd. Die avond vindt in Tivoli Utrecht het programma ‘De toekomst van vrede in Europa’ plaats. Daar wordt een blik geworpen op de nabije en verre toekomst van vrede in Europa. 

Op zondag 18 september is er in de Domkerk de jaarlijkse nationale Vredesweeklezing. Deze zal dit jaar verzorgd worden door Mpho Andrea Tutu van Furth, de Zuid-Afrikaanse anglicaanse priester, auteur, activist en dochter van aartsbisschop Desmond Tutu.

Woensdagavond 21 september vindt in Tivoli Utrecht het programma ‘Generatie Vrede: wat is vredesactivisme anno nu?’ plaats. Met een intergenerationeel gesprek over vredesactivisme en de lessen die een nieuwe generatie vredesactivisten kan leren van de reuzen op wiens schouders zij nu staan. Ook vindt deze avond de jaarlijkse uitreiking van de PAX Duif-prijs plaats.

Nacht van de Vrede

Onder de noemer ‘The Revolution is Female’ wordt zaterdagavond 24 september onderzocht hoe traditionele gendernormen bepalen hoe macht verdeeld wordt: van de huiselijke sfeer tot de politieke arena.

Tijdens de – aansluitende – Nacht van de Vrede worden er op verschillende plekken in Utrecht (centrum) activiteiten georganiseerd, zoals een lezing, debat en filmvoorstelling.

Zondag 25 september wordt de vredesweek (vanaf 12.30 uur) afgesloten met de Walk of Peace in Den Haag. De Walk of Peace is een wandeling in, van en voor Vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar kunnen oplopen.

Gerelateerde verhalen

Meer

Leven na jouw dood

Wat rest van jou - Ruth Feenstra over het verlies van haar man Bert Als een geliefde overlijdt, blijven diens spullen – en de herinneringen die daarbij horen. Ruth Feenstra vertelt over haar overleden man Bert en hoeveel hij hield van vissen. Ik zit aan de keukentafel...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons