19 dec 2021 | Evenementen, Nieuws

Carols in de Tuin  (Tuindorpkerk) vrijdag 24 december 21.00 online

Geschreven door Gohar Hovanes

Het thema voor de kerstnacht is Bloeien in de nacht. Het wonder van kerst is het doorbreken van Gods bevrijdende licht in de wereld waarin het vooral donker is.

Daarmee zal en wil God  het leven van mensen op aarde op laten bloeien en open laten bloeien. Het hoopvolle bericht voor alle mensen en schepselen is,

dat dit vrijmakende licht ook zal doorwerken in de harten van mensen, en in alle verbanden waarin ze samenwerken in de wereld. Als mensen tenminste dit licht toelaten.

 

Als we in die kerstnacht, zingen, lezen, bidden, naar beelden van tot bloei komende bloemen kijken, en lichten aansteken voor mensen die in het donker leven,

mogen we geloven dat dit messiaanse licht van De Enige Nabije in ons hart, in onze huizen, in steden en dorpen, hier in Nederland en in de wereld wil wonen en werken.

 

Net als vorig jaar zullen o.a. Myrre van Dijk, Sander Quast, Iris Verkerk en Matthias Verkerk weer bijzondere liederen zingen, begeleid door Dorien Schouten en David van Dijk.

U en jullie kunnen allemaal thuis meevieren. De viering start om 21.00 op vrijdag 24 december. Zet van te voren lichtjes klaar die een ieder van jullie wil aansteken voor mensen en groepen die jullie kennen. Als ook aan het begin een kaars voor het aansteken opstandingslicht dat ook symbool staat voor het messiaanse licht vanaf de schepping.

 

Wij hopen op een mooie en intense viering samen,

 

Hartelijke groet,

 

Bas van den Berg (voorganger) en Dorien Schouten (musicus)

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons