5 sep 2020 | Evenementen

Bonhoeffer tentoonstelling (Tuindorpkerk, 6 sept. t/m 25 okt.)

Geschreven door Andreas Havinga

In de Tuindorpkerk is vanaf zondag 6 september tot en met zondag 25 oktober een bijzondere tentoonstelling te zien met kunstwerken gemaakt als responsies op brieven, gedichten en gebeden van theoloog en verzetsstrijder Dietrich Bonhoeffer (1906-1945).

Deze vanaf april 2019 rondreizende tentoonstelling is georganiseerd ter gelegenheid van de herdenking van de terechtstelling van Bonhoeffer op 9 april 1945, enkele dagen voor de capitulatie van het Nazi regiem nu 75 jaar geleden.

Dietrich Bonhoeffer nam als gelovige en theoloog vanaf het allereerste begin scherp stelling tegen het Nationaal Socialisme en tegen de Jodenvervolging. Hij deed dat vanuit zijn diepe overtuiging als christen. Dit resulteerde uiteindelijk in zijn arrestatie in 1943 en zijn executie in 1945.

De tentoonstelling is iedere zondag na de dienst te bezoeken, tussen 11.00 en 12.00 uur, t/m 25 oktober.

Vooraankondiging:  Bonhoeffer-avond (22 sept.).

Op dinsdagavond 22 september is er in de Tuindorpkerk een avond waarin gedichten en liederen van en naar aanleiding van Bonhoeffer klinken. Aanvang 20.00. Aanmelden bij Bas van den Berg, E: bwp.vdberg@ziggo.nl, T: 030-271 5638.

Sjef Hermans van de Sunshine Cleaners componeerde en zong elf Bonhoeffer songs met de Cleaners op de CD ‘Silent Voices’. We hopen enkele van deze liederen ten gehore te brengen op dinsdag 22 september en in de viering van de Israëlzondag op zondag 4 oktober, waar aandacht is voor de verbindingen tussen Bonhoeffer en zijn verbondenheid met het Joodse volk.

Wellicht dat theatermaker en theoloog Kee van der Zwaard, die een prachtige voorstelling maakte over Bonhoeffer, daarin ook kan participeren.

Meer informatie via www.tuindorpkerk.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons