9 aug 2021 | Evenementen

Binnenstadskerken zijn locaties voor grootste oudemuziekfestival ter wereld

Geschreven door Andreas Havinga

Festival Oude Muziek:  van 27 augustus t/m 5 september.

Muziek spreekt . . . Let’s talk!

Dat muziek uit de renaissance en barok teruggrijpt naar de retorica uit de klassieke oudheid is bekend. Die verbondenheid vormt het centrale uitgangspunt voor de naoorlogse oudemuziekbeweging.

De 2021 editie van dit jaarlijks festival is gewijd aan retorische gebaren van welke soort dan ook: vocaal, instrumentaal, fysiek, muzikaal, gesproken en gezongen. De noten klinken daarbij niet om te behagen, maar om hun emotionele impact. En daarbij is wellicht maar één vraag van doorslaggevend belang: is de muzikale redevoering die we horen overtuigend of niet?

Acht van de locaties zijn in binnenstadskerken:  de Domkerk, Geertekerk, Jacobikerk, Janskerk, Lutherse Kerk, Pieterskerk, Nicolaïkerk en Willibrordkerk.

Lees hier de festivalbrochure online.

Het Festival Oude Muziek volgt de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Lees hier meer informatie om u voor te bereiden op uw bezoek.

.

.

Foto:  Scott Gruber via unsplash.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Veertig dagen in de Tuin

De veertigdagentijd is een tijd van bezinning. We leven toe naar Pasen, het feest van hoop en een nieuw begin. Juist nu is het belangrijk hoop te bieden aan mensen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken. Mensen die aan de rand van de samenleving zijn terecht...

Lees meer

Ruimte voor kerken in Utrecht

Kerken vervullen een belangrijke rol in onze samenleving. Op woensdag 7 februari spreken we graag met je door over hoe jij die rol ziet en hoe dat de lokale politiek raakt. Denk bijvoorbeeld aan uitdagingen rondom huisvesting en subsidies. En breder, over de rol van...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons