31 okt 2020 | Nieuws

Bid mee tijdens gebedsweek rond coronacrisis (1-7 nov.)

Geschreven door Andreas Havinga

Internationale kerken en migrantenkerken in Nederland houden een Nationale Week van Gebed rond de coronacrisis vanaf zondag 1 november. Ze roepen alle christenen in Nederland op om een week lang elke dag om 8.00 uur ’s ochtends met elkaar verbonden te zijn in hart en gebed, ieder op de eigen plek en in de eigen taal.

De gebedsweek wordt geopend door de Theoloog des Vaderlands, Samuel Lee. Luister hier naar zijn oproep om mee te bidden.

Voor iedere dag zal een woord en gebedspunt door verschillende voorgangers en in verschillende talen online worden gezet op Youtube en Facebook. Mocht het niet mogelijk zijn om 8.00 uur mee te bidden, dan kan het vanzelfsprekend ook op een ander tijdstip.

Gebedspunten vanuit Utrechtse kerken zijn er op zondag 1 november (Evangelische Broeder Gemeente), dinsdag 3 november (Life Word Christian Center) en zaterdag 7 november (Myanmar Christian Fellowship); en van de scriba van de Protestantse Kerk en een staflid van Kerk in Actie op maandag 2 november.

De Nationale Week van Gebed rond de coronacrisis is een gezamenlijk initiatief van ‘Samen Kerk = Samen Sterk’, een samenwerkingsverband van Samen Kerk in Nederland (SKIN), SOFAK, SKIN-Rotterdam, HUB Geloof in Den Haag, PCC Amsterdam en Platform Interculturele Kerken Utrecht (PIKU).

De gebedsweek wordt ondersteunt door de Raad van Kerken in Nederland, door Kerk in Actie en door Connecting Churches.

Lees ook:  www.depup.nl > gebedsweek-tegen-coronavirus-startdag

.

.

bronnen:  skinrotterdam.nl > nieuws en www.raadvankerken.nl > nieuws

foto:  Claudia van Zyl via unsplash.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons