29 sep 2022 | Geloven, Nieuws, Tentoonstelling

Beleef de kracht en hoop van gospel

Geschreven door Andreas Havinga

Museum Catharijneconvent – 30 sept. 2022 t/m 10 april 2023

– Dompel je onder in de geschiedenis én actuele betekenis van een van de invloedrijkste muziekstromingen sinds haar ontstaan in het slavernijverleden. Een reis langs het onderbelichte verhaal van een muziekgenre en lifestyle. Met artiesten zoals Mahalia Jackson en Aretha Franklin, maar ook met Martin Luther King, Elvis Presley en Kanye West. Gospel leeft! En niemand leeft gospel zoals de geweldige zangeres én co-curator Shirma Rouse.

Muzikale reis

– Bijzondere historische video- en audiofragmenten, interviews en concerten van de meest iconische gospelartiesten aller tijden worden getoond naast indrukwekkende objecten als de zogenoemde Slave Bible, de toga van Martin Luther King en een van de eerste Hammond orgels. Via wereldberoemde liederen van artiesten als de Fisk Jubilee Singers en Mahalia Jackson worden niet alleen de geschiedenis en de kracht van Afro-Amerikaanse gospel duidelijk, maar ook hoe deze muziek in Nederland werd ontvangen.

Live-optredens

– Naast de tentoonstelling presenteert het museum spetterende live-optredens in samenwerking met TivoliVredenburg en Gospelfestival Amsterdam. Er komen dus swingende tijden aan!

Meer informatie, trailer en tickets via catharijneconvent.nl

Afbeelding van Erik Lyngsoe via pixabay.com

Gerelateerde verhalen

Meer

Warme Wintervieringen in Tuindorp

Niet oecumenisch, wél gezamenlijk. Wat begonnen is als een mogelijkheid om energie te besparen op koude zondagen is uitgelopen op een verdere inhoudelijke samenwerking Paulus- en Tuindorpkerk. Op 21 en 28 januari en op 11 en 18 februari 2024 gaan de wijkgemeente en de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons