20 nov 2020 | Nieuws

Bachcantates Utrecht blijft plannen maken, ondanks corona

Geschreven door Andreas Havinga

“Een koor is zoveel meer dan zingen. Een koor verbindt, het is een sociale omgeving.” De zangers die meedoen aan de uitvoeringen van de Bachcantates in de Geertekerk zullen deze uitspraak van Daphne Wassink, voorzitter van Koornetwerk Nederland, naar alle waarschijnlijkheid beamen. Zoals ook de orkestleden het samen musiceren als een verbindende kracht zullen ervaren.

Donateurs bedankt.

Maar niet alleen musici en zangers voelen zich verbonden met de Bachcantates. Ook de donateurs hebben met hun gulle gaven blijk gegeven van hun verbondenheid. Het bestuur van Bachcantates Utrecht (BCU) wil alle donateurs daarvoor dan ook heel hartelijk bedanken. “Mede dankzij de geldelijke steun kunnen we de toekomst met meer vertrouwen tegemoetzien en is er een gezonde financiële basis om plannen te maken.”

‘We-mogen-weer!- cantate’.

Want ja, Bachcantates Utrecht blijft plannen maken, corona of niet. Zo heeft dirigent Gerrit Maas enkele cantates uitgezocht die koor en orkest kunnen gaan uitvoeren zodra dit weer mogelijk is. In de wandelgangen de ‘we-mogen-weer!-cantate’ genoemd. Dit project zal bestaan uit virtuele repetities die uitmonden in een echte uitvoering wanneer dit weer mag. Maar daarbij blijft het niet. Gerrit Maas is in samenwerking met het BCU bestuur op zoek naar nog andere manieren om samen te zingen en musiceren.

.

.

bron:  Nieuwsbrief, Bachcantates Utrecht, woensdag 18 november 2020

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons