10 sep 2022 | Evenementen, Nieuws

Allereerste seizoen Verhalenhuis Utrecht

Geschreven door Redactie

Verhalenhuis Utrecht wil een inspirerende ontmoetingsplek zijn, een creatieve broedplaats en kleinschalig cultuurpodium waar allerlei vormen van storytelling centraal staan. Het staat open voor iedereen die van verhalen houdt. 

Na meer dan twee jaar voorbereiding en enkele try-outs starten we per 1 september 2022 met diverse vertelactiviteiten in de stad Utrecht. We organiseren maandelijkse verhalentafels, open podium-avonden en voorstellingen. Voorlopig vinden die plaats in cultureel-maatschappelijk podium De Kargadoor (Oudegracht 36), aangezien we nog niet over een eigen locatie beschikken.
Daarnaast zullen we vanaf oktober 2022 enkele verhalenprojecten  opzetten in de Geuzenwijk i.s.m. de Roobolkapel. Ten slotte willen we dit eerste seizoen vooral gebruiken om te experimenteren, te zoeken naar een vaste locatie en om nieuwe netwerken op te bouwen van vertellers, publiek en samenwerkingspartners.

Gottfrid van Eck (initiatiefnemer en coördinator)

Gerelateerde verhalen

Meer

What if love is the masterplan?

Tijdens de Utrecht Pride op 3 juni stonden de deuren van de Jacobikerk open. Iedereen die behoefte had aan stilte, schoonheid, een toiletbezoek of een gesprek, was welkom. Dominee Wim Vermeulen had bijzondere ontmoetingen en fietste dankbaar weer naar huis. Al een...

Lees meer

De nieuwe PUP is uit!

Lang geleden, ver weg, niets mee te maken. Sommige mensen gaan glazig kijken als het over het slavernijverleden gaat, voor anderen is het juist een gevoelige snaar. Het nieuwste nummer van PUP gaat over vrij zijn en over de onvrijheid als iemand zo op je neerkijkt dat...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons