10 sep 2022 | Evenementen, Nieuws

Allereerste seizoen Verhalenhuis Utrecht

Geschreven door Redactie

Verhalenhuis Utrecht wil een inspirerende ontmoetingsplek zijn, een creatieve broedplaats en kleinschalig cultuurpodium waar allerlei vormen van storytelling centraal staan. Het staat open voor iedereen die van verhalen houdt. 

Na meer dan twee jaar voorbereiding en enkele try-outs starten we per 1 september 2022 met diverse vertelactiviteiten in de stad Utrecht. We organiseren maandelijkse verhalentafels, open podium-avonden en voorstellingen. Voorlopig vinden die plaats in cultureel-maatschappelijk podium De Kargadoor (Oudegracht 36), aangezien we nog niet over een eigen locatie beschikken.
Daarnaast zullen we vanaf oktober 2022 enkele verhalenprojecten  opzetten in de Geuzenwijk i.s.m. de Roobolkapel. Ten slotte willen we dit eerste seizoen vooral gebruiken om te experimenteren, te zoeken naar een vaste locatie en om nieuwe netwerken op te bouwen van vertellers, publiek en samenwerkingspartners.

Gottfrid van Eck (initiatiefnemer en coördinator)

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons