6 mei 2021 | Nieuws

Afhaal-iftarmaaltijd als diaconale actie in Utrecht-West

Geschreven door Andreas Havinga

De geur van heerlijk gekruid eten hing ’s middags in de Dominicuskerk. Op donderdag 6 mei pakten een tiental vrijwilligers het eten voor een afhaal-iftarmaaltijd in tasjes:  voor ieder dadels, soep, een hoofdmaaltijd en een heerlijk zoet toetje.

De maaltijden waren gekookt door statushouders, nieuwkomers die niet meer in het AZC wonen en die graag iets willen doen. Buiten de Dominicuskerk waren tafels waarop de tasjes klaar stonden. Het eten kon opgehaald worden later die middag, tussen 17.30 en 19.00 uur.

Bijna 50 volwassenen en kinderen die regelmatig te gast zijn in buurtcentrum De Wijkplaats, hadden zich aangemeld via diaconie-werker Pia ten Hoeven van de Protestantse Diaconie Utrecht. In totaal hadden zich bijna 150 mensen opgegeven.

Net als vorig jaar was de afhaal-iftarmaaltijd in Utrecht-West een prachtige samenwerking tussen Welkom in Utrecht, het Wilde Westen, Huis van Dominicus en de diaconie van de Protestantse wijkgemeente.

Iftar is de dagelijkse maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang.

.

.

Bronnen:  Nieuwsbrieven van de Protestantse wijkgemeente Utrecht-West (zondag 9 mei) en de St. Martinusparochie – Katholiek Utrecht (donderdag 29 april 2021).

Foto door Enotovyj op pixabay.com

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons