8 okt 2022 | Evenementen, Nieuws, Uitgelicht

31 oktober: ViaJacobi debat

Geschreven door Redactie

Zinnig zoeken: waar vinden we een spiritueel thuis?

Anno 2022 is zingeving op vele plekken te vinden, zoek maar eens op de hashtag #thisismychurch, waarmee mensen de plekken delen waar zij geluk ervaren. Inspirerende plaatjes van hiken, mountainbiken en de sportschool passeren dan de revue, maar ook het Tivoli en de kerk. Steeds vaker geven we een individuele invulling aan zingeving. Het gezamenlijke aspect lijkt daarmee weg te vallen. Is dat erg, of hoort die flexibiliteit er vandaag de dag nu eenmaal bij? En is zingeving bij uitstek individueel gericht of kan het ook breder getrokken worden dan dat? In dit Jacobidebat gaan we in gesprek over over het zoeken van zingeving en het vinden van een spiritueel thuis.

Deze editie van het Jacobidebat wordt georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Kerk. Deze avond gaan Annemiek Schrijver (presentator van De verwondering), René de Reuver (scriba van de Protestantse Kerk) en Pauline Weseman (journalist en auteur van het nieuw te verschijnen boek Ziel zoekt zin) met elkaar in gesprek over sporen van zingeving in de samenleving, nieuwe vormen van zingeving en de rol die het christendom daarin inneemt. De avond wordt gepresenteerd door Elbert Smelt, onder meer presentator van de podcast Kerk&Ik.

Op maandag 31 oktober ben je welkom voor dit debat in de Jacobikerk in Utrecht (St. Jacobsstraat 171). De avond begint om 20.00 uur; vanaf 19.30 is de zaal open. Meld je (gratis!) aan voor dit Jacobidebat via viajacobi.nl!

Wil je ViaJacobi steunen? Koop dan een donatieticket. Hiermee kunnen we in de toekomst nog veel vaker evenementen als deze organiseren.

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons