19 apr 2022 | Denken, Evenementen

21 april: Jacobidebat met Karim Benammar & Ralf Bodelier

Geschreven door Gohar Hovanes

Op donderdag 21 april organiseert ViaJacobi, een Utrechtse community rondom zingeving en actuele maatschappelijke thema’s, een Jacobidebat in de Jacobikerk te Utrecht. Tijdens deze avond gaan filosofen Karim Benammar en Ralf Bodelier met elkaar in gesprek over het thema ‘Groene groei – een nieuwe blik op economie en ecologie’. Hieronder vindt u het persbericht. Zou u dit bericht willen delen met uw lezers? Voor vragen kunt u mij mailen of bellen.

Groene groei: in gesprek over een nieuwe blik op economie en ecologie

Van vleesvervanger tot vliegschaamte, duurzaamheidsagenda’s zetten vaak in op soberheid. Niet meer voor een tientje naar Barcelona en geen kiloknallers meer. Duurzaamheid en welvaart hebben een ongelukkige verhouding, althans zo lijkt het. Filosofen Karim Bennamar en Ralf Bodelier betogen echter het tegenovergestelde: alleen groei kan volgens hen de wereld redden. Volgens hen weerhouden duurzaamheidsdogma’s ons van een realistische én optimistische blik op de realiteit; een verfrissende visie die tot een prikkelende gedachtewisseling kan leiden.

Op donderdagavond 21 april organiseert ViaJacobi een gesprek over dit nieuwe denken over ecologie en economie. De leiding van de avond is in handen van filosoof en econoom David van Overbeek. De avond begint om 20 uur in de Jacobikerk (St.-Jacobsstraat 171, Utrecht). Tickets zijn gratis verkrijgbaar op www.viajacobi.nl.

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons