25 sep 2022 | Evenementen, Nieuws

2 oktober: Huiskamerconcert met ‘zingende dominee’ Theo van Teijlingen

Geschreven door Redactie

Graag nodigen we je uit voor een kennismaking met Theo van Teijlingen en zijn muziek.

Theo is een liedjeszanger, gitarist, verhalenverteller en nog veel meer. Hij ondersteunt het werk van kinderhuis Amecet in Oeganda. Met een gitaar, zijn stem en wat attributen vertelt hij verhalen waar je stil van wordt, hij confronteert je met teksten, laat een uitzicht zien op een andere wereld maar laat ook het heilige zien in ons dagelijks leven. Zijn liedjes zijn soms als een spiegel, dan weer als een wekker die je wakker maakt of als een balsem van hoop. Een soort ‘zingende dominee’.

In 1981 hield Joop Spoor vanwege zijn werk in gevangenissen een tournee door Zweden samen met zangersduo Theo en neef Karel. In Stockholm logeerden ze bij Marianne Eijgenraam die daar toen woonde en werkte, en concerten organiseerde voor de Nederlandse kerk en de Nederlandse gemeenschap.

Wat een verrassing was het toen in 2016 onze zoon Maarten Spoor en zijn toenmalige vriendin Joanne vertelden dat ze Theo van Teijlingen hadden ontmoet en erover dachten vrijwilligerswerk in Oeganda te gaan doen bij het kinderhuis Amecet, al vele jaren gerund door Els, -zus van Theo. Het plan ging door en ze hadden een indrukwekkende tijd.

Theo heeft inmiddels diverse CD’s en boekjes uitgebracht. Of hij nu in een kerk staat, een concertzaal, een huiskamer of een gevangenis, zijn verhalen en liedjes zijn het luisteren waard! En dan kan dus op 2 oktober, in de Hobbemastraat. Ook Maarten en Joanne zijn er om over hun ervaringen in Oeganda te vertellen.

Wanneer:        Zondagmiddag 2 oktober 2022, inloop vanaf 15:30 uur, muziek van 16:00-17:00 uur.

Waar:              Hobbemastraat 56, Utrecht; na afloop een drankje

Aanmelden:    Om zeker te zijn van een plaats (max 40), weten we graag tijdig of je komt. Dat kan telefonisch of per mail (marianne.eijgenraam@gmail.com).

Contact: Joop Spoor (06-51330491) en Marianne Eijgenraam (06-21610840)

Kosten:            Geen; wel gaat de hoed rond voor het werk van het kinderhuis Amecet en zijn CD’s of boekjes van Theo te koop.

Van harte welkom!  Als je niet kunt komen, is ook je steun en aandacht voor het werk van Amecet van harte gewenst, zie stichting De Figurant, www.defigurant.nl

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Podcast over de klokken van Utrecht

Op 12 juli lanceert het Utrechts Klokkenluiders Gilde de nieuwe podcastserie 'Het geluid van Utrecht'. Het gilde, dat de Utrechtse klokken al 45 jaar luidt, wil het lustrum graag samen met de stad vieren. Deze zomer kan elke Utrechter op reis zijn thuisgeluid dus via...

Lees meer

VaarWel Uitvaartzang

Kan een mp3-bestand of een cd de fysieke gemeentezang vervangen? De groep VaarWel vindt van niet. Als bij een uitvaart extra zangondersteuning nodig is, komen leden van de groep naar een aula of kerk om te ondersteunen met zingen. Op 4 september oefenen zij samen...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons