2 okt 2022 | Evenementen, Nieuws

16 oktober: Concert in de Wilhelminakerk

Geschreven door Redactie

Op zondag 16 oktober zingt Cantaremos, een gemengd koor dat wereldmuziek ten gehore brengt.

Het repertoire is zo opgebouwd dat u wel 10 talen de revue hoort passeren in een mix van melancholisch Armeens, driftig Italiaans, stampend Zuid-Afrikaans, smeuïg Vlaams, opzwepend Argentijns en wat al niet meer. ‘Eigenlijk alles behalve de Hollandse klompendans,’ aldus dirigent Fred Abbingh. Het koor is in 2018 opgericht en bestaat op dit moment uit zeven mannen en vijftien vrouwen, onder de bezielende leiding van dirigent Fred Abbingh. Hij heeft binnen en buiten Utrecht zijn sporen verdiend met het vertolken van Wereldmuziek. Hij dirigeert, arrangeert, musiceert en inspireert het koor tot het verleggen van hun grenzen.

Op 16 oktober zult u liederen horen uit Schotland, Ierland, Portugal, Cuba, Griekenland, Armenië, Chili, Italië, Zweden en België.

WilhelminaKerkConcerten

Iedere derde zondag van de maand is er een concert in de kerkzaal van de Wilhelminakerk, Hobbemastraat / hoek Paulus Potterstraat.

Aanvang: 16:00 uur, de kerk is open vanaf 15.30 uur.

Einde: 17:00 uur

Na afloop kunt u onder het genot van een drankje nog wat  napraten. Maak, als u dat wilt, kennis met de musici.

De toegang is vrij, maar bij het verlaten van de kerk is een vrijwillige bijdrage zeer welkom. De opbrengst draagt bij aan het in stand houden van de kerk.

Volgende concerten: 16 oktober, 20 november, 18 december 2022 en 15 januari, 19 februari en 19 maart 2023

Gerelateerde verhalen

Meer

Festival Licht Geraakt

Kom vrijdagavond 21 juni naar een bijzonder festival in de Janskerk: Festival Licht Geraakt. Dompel jezelf onder in gloedvolle muziek. Laaf je aan lichtgevende poëzie. Warm je aan vurige verhalen tijdens de langste dag van het jaar.  In vroeger dagen werden Midzomer...

Lees meer

Wake voor vrede en recht

Op 9 juni om 16.00 uur wordt in de Nicolaïkerk een ‘Wake voor vrede en recht’ gehouden met gebeden, indringende verhalen uit oorlogsgebieden, (Taizé) liederen, licht en stilte. Wees welkom om in de kring mee te zingen en te bidden voor de nood in conflictgebieden, om...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons