2 okt 2022 | Evenementen, Nieuws

11 november: Mantel van Sint Maarten in de Domkerk

Geschreven door Redactie

Al jaren wordt in Utrecht de Mantel van St. Maarten georganiseerd: een stedelijke bijeenkomst op 11 november waar allerlei (vrijwilligers)initiatieven laten zien hoe ze zich laten inspireren door Martinus van Tours die lang geleden op een koude winterdag zijn mantel deelde met een bedelaar. 

De bijeenkomst op vrijdag 11 november tussen 16:00 en 18:00 uur in de Domkerk kent een veelzijdig programma met sprekers, presentaties van initiatieven en muziek. Dit jaar is het thema: ‘zorg voor elkaar en zorg voor de aarde.’ Medewerking is toegezegd door theoloog Erik Borgman, predikant Willem Roskam en het muziekcollectief uit het AZC.  Tv-presentator Sofie van den Enk is de dagvoorzitter, wethouder Rachel Streefland reikt stimuleringsprijzen uit en cabaretier Vincent Bijlo sluit op creatieve wijze de bijeenkomst af met een inspirerend slotbetoog. 

Om (vrijwilligers)initiatieven een extra impuls te geven worden er stimuleringsprijzen uitgereikt. U kunt via onderstaand e-mailadres een initiatief aanmelden dat zich in de ‘geest van Sint Maarten’ inzet voor de verbetering van zorg voor elkaar en de aarde. 

De Protestantse Diaconie Utrecht (PDU) is de initiatiefnemer in de organisatie van de Mantel van Sint Maarten. In nauwe samenwerking met Citypastoraat Domkerk, Katholieke Caritas Utrecht (KCU) en Huis van Dominicus is het programma samengesteld.

Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met:  

Hermen van Dorp 

06-12240600 

hermen.van.dorp@huisvandominicus.nl 

www.mantelvansintmaarten.nl

Gerelateerde verhalen

Meer

Zorgen over strafbaarstelling

Illegaliteit strafbaar stellen? Naar aanleiding van de plannen van het nieuwe kabinet maakt de Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, zich grote zorgen. Beste lezer, Ook wij, als Diaconie Protestantse Kerk Utrecht, maken ons grote zorgen om de nieuwe kabinetsplannen met...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons