4 jun 2022 | Evenementen

10e multiculturele korenfestival (zaterdag 11 juni, Domkerk)

Geschreven door Andreas Havinga

Internationale kerken ontmoeten elkaar in veelkleurig korenfestival  –  Tien koren of zanggroepen van zeer diverse culturele achtergrond hopen hun medewerking te verlenen aan het 10e Choir Festival. Opening door de burgemeester van Utrecht. Het thema is ‘Samen zingen schept verbinding’. Iedereen is van harte welkom!

Meer informatie op facebook.com > PlatformIntercultureleKerkenUtrecht

.

Met als motto ‘Samen zingen schept verbinding’, vindt er op 11 juni in de Domkerk weer een Choir Festival plaats, waar verschillende interculturele kerken zich presenteren met muziek, zang en dans uit hun kerkelijke tradities. Dit festival wordt georganiseerd door het Platform voor Interculturele Kerken in Utrecht (PIKU), in samenwerking met het Museum Catharijne Convent en de Domkerk.
In Utrecht en omgeving zijn 53 interculturele kerken actief. Het verschil in cultuur, liturgie en manier van kerk-zijn met de gevestigde Nederlandse kerken maakt dat er weinig contact, laat staan integratie met elkaar is. Het Choir Festival wil een bijdrage bieden aan het bekendmaken van deze kerken en groepen in de hoop dat daaruit ook contacten en relaties ontstaan met de Nederlandse kerken.
De officiële opening worden verricht door de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma. Daarna zullen koren en muziekgroepen op muzikale wijze hun kerkelijke en liturgische traditie presenteren. Begin van het festival om 19.00 uur, afsluiting rond 21.30 uur.

.

.

bron:  Nieuwsbrief, Citypastoraat Domkerk, vrijdag 3 juni 2022

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Preek van de Leek (21 april, Nicolaïkerk)

Linda Nooitmeer verzorgt de eerste Preek van de Leek van 2024 in de Nicolaïkerk, op zondag 21 april om 17.00 uur. Nooitmeer is geboren in Suriname, woont sinds haar 16e in Nederland en studeerde bedrijfseconomie. Zij is onder meer voorzitter van het NiNsee:  het...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons