23 jun 2020 | Poëzie

Zorgboerderij – Open Dag

Geschreven door Harry Veenstra

De lucht is los
en vrijvoetig zijn de bloemen
de zomer lacht je overal tegemoet

je kan en mag hier zijn zoals je bent
elk gezicht een eigen verhaal

de paarden staan op hoge ranke
benen en kippen scharrelen met
hun verenpracht in ’t rond

je kan en mag hier zijn zoals je bent

zeldzaam rood met zwarte vlekken
pronken enkele biggen en
ponies ademen gemoedelijkheid

elk gezicht een eigen verhaal

een boerderij in vriendelijk
hergebruik en zon op weilanden
uitbundig zover het oog reikt

je kan en mag hier zijn zoals je bent
elk gezicht een eigen verhaal

en hier op deze plek te midden
van de zomerweelde flitst
het door mij heen:
is dít niet het hoogste goed
voor iedereen –

Oeke Kruythof

Gerelateerde verhalen

Meer

Vrijheid

Mijn raam laat mij wolken zienin gouden gloed Vogels in hun vlucht naar verreoorden Ik zou een vogel willen zijnvliegen naar dat gouden licht Maar de vogels strijken neer de bomenrij zo dichtbij Maar ik laat mijn gedachten,fantasieën de vrije loopVrijer toch dan de...

Lees meer

Visioen

Een gewone dageen gewone wandeling.Ik zag de klok, kwart voor tien.Ik zag de bomen langs het pad waar mensen gaanmet een korte groet.Soms diep in hun zorgen om...!Toen kroop jij in mijn gedachtennam bezit van mijn ogen. Je liep je snelle pas, lachteriep iets tegen...

Lees meer

Winter

Op de vlucht als zovelen,deuren bleven geslotenvoor zovelen toen en nu.Zij, Maria, hoog zwanger zat dodelijk vermoeid op hun ezeltje en hij, Josef, liep ernaaststeunend op z'n stok.Ze mochten rusten in een stalen daar werd hun Zoon geboren.Gewikkeld in...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons