23 jun 2020 | Poëzie

Zorgboerderij – Open Dag

Geschreven door Harry Veenstra

De lucht is los
en vrijvoetig zijn de bloemen
de zomer lacht je overal tegemoet

je kan en mag hier zijn zoals je bent
elk gezicht een eigen verhaal

de paarden staan op hoge ranke
benen en kippen scharrelen met
hun verenpracht in ’t rond

je kan en mag hier zijn zoals je bent

zeldzaam rood met zwarte vlekken
pronken enkele biggen en
ponies ademen gemoedelijkheid

elk gezicht een eigen verhaal

een boerderij in vriendelijk
hergebruik en zon op weilanden
uitbundig zover het oog reikt

je kan en mag hier zijn zoals je bent
elk gezicht een eigen verhaal

en hier op deze plek te midden
van de zomerweelde flitst
het door mij heen:
is dít niet het hoogste goed
voor iedereen –

Oeke Kruythof

Gerelateerde verhalen

Meer

De verkoopster

Ik ken haar alleen maar van achter de toonbank maar ik weet één ding zeker: met haar blik en haar spontane lach trekt zij lichtsporen door de tijd zomaar tussen de schappen in haar winkel weer buiten in de drukke straat vol grijze anonimiteit neem ik gratis mee haar...

Lees meer

Migraine

Kolkend stromen mijn gedachtendoor mijn hoofd.Sterren schieten omhoogdoorklieft door bliksemschichten.Ik probeer de stroom te stoppen.Hoor dan een Stem die mij tot kalmte maant.Weldadige rust daalt over mij,langzaam, heel langzaam nog natrillend achter mijn ogenvallen...

Lees meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons