22 aug 2020 | Poëzie

Wreed-zaam protest

Geschreven door Harry Veenstra

Een moeder,
een van de velen.
Opengesperde ogen
van angst en hoop.
In groepjes vrijgelaten
kinderen soms nog
In een vreedzaam protest
hard neergeslagen.
Daar is haar zoon
ze sluit hem in haar armen
beide huilen hartverscheurend.
Bont en blauw geslagen,
verwondt tot diep in z,n ziel,
littekens voor het leven.
Vreedzaam protest.
in bloed gesmoord.

Fredy Schild

Gerelateerde verhalen

Meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer

Tijd

Woorden vervlogen als bladeren in de wind,verdwenen in de ijle lucht.Een gedichtdat je nooit schreef.Een droom die je nooit droomde.Beide opgelost in de tijd  Beeld: Frédy Schild

Lees meer

Vrijheid

Mijn raam laat mij wolken zienin gouden gloed Vogels in hun vlucht naar verreoorden Ik zou een vogel willen zijnvliegen naar dat gouden licht Maar de vogels strijken neer de bomenrij zo dichtbij Maar ik laat mijn gedachten,fantasieën de vrije loopVrijer toch dan de...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons