10 okt 2021 | Poëzie

Wereld in het klein.

Geschreven door Gohar Hovanes

De oude man, broos en ziek,
toch druk bezig op z,n tablet
laat foto,s zien van z,n tuin.
z,n vrouw zo vroeg gestorven.

Vertelt van z,n reizen lang geleden
als jonge man op z,n zware motor en
verheugt zich op de lof met kaassaus.

Er is ook die jonge vrouw vol dromen
nu op losse schroeven door een diagnose,
en die jonge man naast mij met veel pijn
maar vol plannen voor de toekomst.
Een kleine wereld in die bedden van zorg
en hoop.
Eenmaal thuis zullen die snel vergeten zijn,
maar voor sommigen een nieuwe
werkelijkheid.

Fredy Schild

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Herfst getij

Als de klok te lange uren slaat,de kaarsen te vroeg laat branden,lichten weerkaatsen in de nattestraten dan overvalt mij een zachtemelancholiePas als de sterren weeraan de hemel staan ,de maan zijn zilveren glans over de stille stad legt danverdwijnt mijn droefheid...

Lees meer

Gebed

Alleen op u kan ik bouwen.Hoeveel liefde ik ook ontmoetvan mens tot mens ,Uw liefde ,is niet te evenaren,Oh Heerneem mij bij de hand,leid mij langsde moeilijke wegdie leven heet.Houd mij vast als ik wankel,de afgrond zo dichtbij.Dank U Heer,U redt mij keer op...

Lees meer

Herfstschilder

De schilderheeft op zijn paleteen buitelingaan kleurenbij elkaar gezetbruinenroodenokergelenwil hij uitbundigmet mij delenbruinenroodenokergelenmijn oogverliest zichin het bladerdakmeester-schilder in zijn vak Beeld: Liselotte van Eck

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons