10 okt 2021 | Poëzie

Wereld in het klein.

Geschreven door Gohar Hovanes

De oude man, broos en ziek,
toch druk bezig op z,n tablet
laat foto,s zien van z,n tuin.
z,n vrouw zo vroeg gestorven.

Vertelt van z,n reizen lang geleden
als jonge man op z,n zware motor en
verheugt zich op de lof met kaassaus.

Er is ook die jonge vrouw vol dromen
nu op losse schroeven door een diagnose,
en die jonge man naast mij met veel pijn
maar vol plannen voor de toekomst.
Een kleine wereld in die bedden van zorg
en hoop.
Eenmaal thuis zullen die snel vergeten zijn,
maar voor sommigen een nieuwe
werkelijkheid.

Fredy Schild

Gerelateerde verhalen

Meer

Migraine

Kolkend stromen mijn gedachtendoor mijn hoofd.Sterren schieten omhoogdoorklieft door bliksemschichten.Ik probeer de stroom te stoppen.Hoor dan een Stem die mij tot kalmte maant.Weldadige rust daalt over mij,langzaam, heel langzaam nog natrillend achter mijn ogenvallen...

Lees meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer

Tijd

Woorden vervlogen als bladeren in de wind,verdwenen in de ijle lucht.Een gedichtdat je nooit schreef.Een droom die je nooit droomde.Beide opgelost in de tijd  Beeld: Frédy Schild

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons