23 mei 2022 | Poëzie

Van bloemen licht en genade

Geschreven door Redactie

Ik wil een wereld scheppen

van enkel en alleen maar bloemen

 

en licht veel licht

vriendelijk en zacht

van over grenzen heen

van alle zonnestelsels samen

 

zodat ik zal verdrijven

de duisternis

de onontwarbaarheid

 

en ik op eigen vleugelslag

de zwaartekracht zal tarten

en zo zal vliegen naar

een verte zonder horizon

ultieme grenzeloze vrijheid

 

totdat de adem terugkeert

in mijn ziel

en ik herboren weer met

beide benen op de grond sta

 

moedig vol vertrouwen

 

dit zal ik dan genade noemen

dit en nog zoveel meer –

 

 

Oeke Kruythof

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Herfst getij

Als de klok te lange uren slaat,de kaarsen te vroeg laat branden,lichten weerkaatsen in de nattestraten dan overvalt mij een zachtemelancholiePas als de sterren weeraan de hemel staan ,de maan zijn zilveren glans over de stille stad legt danverdwijnt mijn droefheid...

Lees meer

Gebed

Alleen op u kan ik bouwen.Hoeveel liefde ik ook ontmoetvan mens tot mens ,Uw liefde ,is niet te evenaren,Oh Heerneem mij bij de hand,leid mij langsde moeilijke wegdie leven heet.Houd mij vast als ik wankel,de afgrond zo dichtbij.Dank U Heer,U redt mij keer op...

Lees meer

Herfstschilder

De schilderheeft op zijn paleteen buitelingaan kleurenbij elkaar gezetbruinenroodenokergelenwil hij uitbundigmet mij delenbruinenroodenokergelenmijn oogverliest zichin het bladerdakmeester-schilder in zijn vak Beeld: Liselotte van Eck

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons