23 mei 2022 | Poëzie

Van bloemen licht en genade

Geschreven door Redactie

Ik wil een wereld scheppen

van enkel en alleen maar bloemen

 

en licht veel licht

vriendelijk en zacht

van over grenzen heen

van alle zonnestelsels samen

 

zodat ik zal verdrijven

de duisternis

de onontwarbaarheid

 

en ik op eigen vleugelslag

de zwaartekracht zal tarten

en zo zal vliegen naar

een verte zonder horizon

ultieme grenzeloze vrijheid

 

totdat de adem terugkeert

in mijn ziel

en ik herboren weer met

beide benen op de grond sta

 

moedig vol vertrouwen

 

dit zal ik dan genade noemen

dit en nog zoveel meer –

 

 

Oeke Kruythof

Gerelateerde verhalen

Meer

Migraine

Kolkend stromen mijn gedachtendoor mijn hoofd.Sterren schieten omhoogdoorklieft door bliksemschichten.Ik probeer de stroom te stoppen.Hoor dan een Stem die mij tot kalmte maant.Weldadige rust daalt over mij,langzaam, heel langzaam nog natrillend achter mijn ogenvallen...

Lees meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer

Tijd

Woorden vervlogen als bladeren in de wind,verdwenen in de ijle lucht.Een gedichtdat je nooit schreef.Een droom die je nooit droomde.Beide opgelost in de tijd  Beeld: Frédy Schild

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons