23 mei 2022 | Poëzie

Van bloemen licht en genade

Geschreven door Redactie

Ik wil een wereld scheppen

van enkel en alleen maar bloemen

 

en licht veel licht

vriendelijk en zacht

van over grenzen heen

van alle zonnestelsels samen

 

zodat ik zal verdrijven

de duisternis

de onontwarbaarheid

 

en ik op eigen vleugelslag

de zwaartekracht zal tarten

en zo zal vliegen naar

een verte zonder horizon

ultieme grenzeloze vrijheid

 

totdat de adem terugkeert

in mijn ziel

en ik herboren weer met

beide benen op de grond sta

 

moedig vol vertrouwen

 

dit zal ik dan genade noemen

dit en nog zoveel meer –

 

 

Oeke Kruythof

Gerelateerde verhalen

Meer

Derde verdieping

Stijf gearmd liepen ze voor mij uit,twee vriendinnen , stijf gearmdde jassen hoog dichtgeknoopt.In de huiskamer schikten zehun jas zorgvuldig over de leuning              van de stoel .Tineke keek mij nog eens streng aan ,niet te veel doen hoor, haar vriendin         ...

Lees meer

Overdenking

           Waarom is het leven              zo hartverscheurend mooi.             Is geluk alleen in een             moment te vatten als           ...

Lees meer

Licht

Een grijze mist zo dicht weet niet van wijken. Verlangen onbeantwoord  Hoop op geluk lijkt vervlogen. Dan die warme groet, dat lief gebaar zo onverwacht. Een overdenking die ontroerd. Licht kiert in de donkerte . Licht dat verbindt en troost. Hoop geeft op die...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons