15 mrt 2022 | Vacatures

Vacature: diaconaal werker Nieuwe Kerk Utrecht

Geschreven door Redactie

Ben jij de diaconaal werker die wij zoeken?

Heb jij een warm hart voor de thema’s diversiteit en duurzaamheid? Ben jij een pionier die mensen inspireert en in beweging brengt? Vind jij het leuk om leerprocessen te ontwikkelen en te leiden? Dan komen wij graag met je in contact!

 

Wie zijn wij?

De Nieuwe Kerk is een Utrechtse wijkgemeente die wil dienen in Gods Koninkrijk. De diaconie van de Nieuwe Kerk ziet kansen om als gemeente diaconaal (verder) te groeien en wil zich met een diaconaal werker richten op twee thema’s die op dit moment urgent zijn, namelijk ‘diversiteit’ en ‘duurzaamheid’.

Diversiteit

De Nieuwe Kerk is gezegend met een groeiend ledenaantal. De meeste gemeenteleden zijn wit en theoretisch opgeleid en vormen zo een homogene groep. Comfortabel, maar ook risicovol. Risicovol omdat we op deze manier de veelheid aan (soorten) mensen (kunnen) missen waardoor we de ‘gehele’ Christus leren kennen.

Duurzaamheid

Wij geloven dat God zich niet neerlegt bij de vernietiging van zijn schepping, maar werkt aan redding en vernieuwing. Als kerk en als individu werken wij mee in deze vernieuwing. De komende jaren willen we met de gemeente nadenken over zorg en herstel van de schepping als belangrijk onderdeel van de missie van de kerk.

 

Wij zoeken een diaconaal werker die:

  • een persoonlijke relatie met Jezus heeft en van daaruit werkt;
  • affiniteit heeft met de thema’s diversiteit en duurzaamheid;
  • een inspirator is. Je zoekt met de gemeenteleden naar meer van God en inspireert hen uit hun bubbel te stappen en/of een duurzame levensstijl te omarmen;
  • een leraar is. Je weet hoe je mensen aan het leren krijgt;
  • HBO werk- en denkniveau heeft met een relevante opleiding. Een theologische en/of didactische opleiding is een pré;
  • actief lid is bij een kerk die vergelijkbaar is met de Nieuwe Kerk. Je kunt je vinden in de missie en het beleid van de Nieuwe Kerk. Je bent minimaal twee keer per maand op zondag in de dienst aanwezig, zodat je weet wat er speelt.

 

Wat ga je doen?

  • Ontwikkelen en implementeren van visie en beleid op beide thema’s. Je werkt nauw samen met de diaconie en verschillende commissies en zorgt voor de ontwikkeling van ideeën.
  • Inspireren van gemeenteleden. Je daagt gemeenteleden uit om bijvoorbeeld via vrijwilligerswerk uit hun comfortabele bubbel te stappen en relaties aan te gaan.
  • Stimuleren en faciliteren van een duurzame levensstijl. Je denkt, samen met de duurzaamheidscommissie, na over hoe we gemeenteleden kunnen stimuleren en faciliteren in een duurzame levensstijl.
  • Ontwikkelen en leiden van leerprocessen. Je zorgt voor momenten waarop gemeenteleden samenkomen om te reflecteren op de opgedane leerervaringen, zowel op het thema diversiteit als duurzaamheid. Je brengt een structureel leerproces op gang, waarin de gemeente (ook) leert om luisterend en biddend te zoeken wat we kunnen doen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Als Nieuwe Kerk bieden we een aanstelling voor de duur van vier jaar met een proeftijd van twee maanden. Het betreft een functie voor 16-20 uur. Je bent onderdeel van de diaconie en van het team van professionele werkers in de Nieuwe Kerk, te weten twee predikanten en een kinderwerker. De Nieuwe Kerk is een wijkgemeente binnen de Protestantse Gemeente Utrecht, de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan met de Protestantse Diaconie Utrecht. De salariëring is volgens de PKN arbeidsvoorwaarden voor de functie van kerkelijk werker schaal 9.

 

Sollicitatieprocedure

Je kunt reageren op deze vacature tot 4 april 2022 via diaconie@nk-utrecht.nl. We ontvangen graag een motivatiebrief en CV. Tijdens één van de gesprekken vragen we je om een schets te maken hoe je een leerproces op één van de thema’s in de Nieuwe Kerk zou opzetten. Uiteraard verwachten we geen plan van aanpak, maar een eerste globale schets. Daarnaast kan het bevragen van referenties onderdeel van het proces zijn.

 

De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere gesprekken. Deze vinden plaats op maandag 11 april 19-21 uur, dinsdag 12 april 19-21 uur of woensdag 13 april 14-16 uur. We verzoeken je in je motivatiebrief aan te geven welke van deze momenten jou schikken.

 

Contactinformatie

Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op de voorzitter van de diaconie Arjan de Vries via 06-24515603 of diaconie@nk-utrecht.nl.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Nicolaïkerk zoekt nieuwe koster

In verband met het vertrek van de huidige koster ontstaat er met ingang van 1 februari 2024 een vacature voor koster in de Nicolaïkerk in Utrecht. De volledige omschrijving van de functie is te vinden op de website van de kerk.

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons