26 jun 2023 | Pupjes, Vacatures

Gezocht: Missionair-diaconaal werker (Jacobikerk)

Geschreven door Redactie

In verband met uitbreiding van activiteiten zoeken de Jacobikerk en ViaJacobi per 1 september 2023 een

Projectleider diaconaal-missionaire activiteiten (25 uur per week)

om het missionaire en diaconale werk in de gemeente (mede) vorm te geven. Het betreft een combinatie-vacature vanuit ViaJacobi (0,2 fte) en de diaconie (0,5 fte).

We hebben gekozen voor de combinatie van missionair en diaconaal omdat we denken dat deze twee sporen elkaar kunnen versterken. Bijvoorbeeld door deelnemers aan ViaJacobi-activiteiten kennis te laten maken met diaconale activiteiten in de ruime zin van het woord en andersom. Het diaconale deel van de werkzaamheden betreft het in kaart brengen en opzetten van diaconale activiteiten in en rondom de Jacobikerk.

Deze taak is ontstaan in nauwe samenwerking met de Protestantse Diaconie Utrecht (PDU), die wijkgemeenten wil stimuleren om in te zetten op het verkennen van diaconale kansen. Zo is inmiddels ook in de Nieuwe kerk en in de Domkerk een diaconaal werker actief.

Via jacobikerk.nl kun je zowel de vacature als het projectplan bekijken. Ben jij of ken jij iemand met goede ideeën over de manier waarop de kerk vandaag de dag diaconaal en missionair aanwezig kan zijn in de stad? Of wil je meer weten? Dan horen we het graag via roberto.postma@jacobikerk.nl.

.

Bron: Nieuwsbrief, Jacobikerk, zaterdag 24 juni 2023

Gerelateerde verhalen

Meer

Heilige Nachten retraite

Van 25 december tot 6 januari 2024 kun je meedoen met de retraite-thuis voor de Heilige Nachten. Een inspiratieprogramma voor de kerstvakantie, met verhalen, meditaties, bezinningsvragen, rituelen voor deze beladen dagen tussen het oude en het nieuwe jaar. “Wat een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons