15 apr 2022 | Vacatures

Vacature: Bestuurslid Stichting Kerken Kijken Utrecht

Geschreven door Redactie

Ieder jaar wordt door de stichting Kerken Kijken Utrecht (KKU) de openstelling van twaalf binnenstadskerken in Utrecht georganiseerd. Dit gebeurt tijdens de zomermaanden, in samenwerking met deze kerken en zo’n 150 vrijwilligers. Deze vrijwilligers werken in teams, met in iedere deelnemende kerk een teamleider. Vóór de coronapandemie telde KKU zo’n 150.000 bezoekers per jaar. De stichting wordt gesubsidieerd door de gemeente Utrecht en krijgt hiernaast bijdragen van fondsen en instellingen. KKU bestaat 40 jaar en werkt volgens de governance-code.

Sinds vorig jaar is KKU een zelfstandige stichting (met ANBI-status) met een eigen bestuur. Er is veel aandacht voor de verbreding en verdieping van het activiteitenaanbod van KKU en de werving, training en coaching van de vrijwilligers.

Binnen het bestuur heerst een cultuur van openheid en aanspreekbaarheid. Het bestuur is verantwoordelijk voor het nastreven van de maatschappelijke doelstelling van de stichting om veel mensen van binnen en buiten Utrecht kennis te laten maken met de cultuur- historische rijkdom van het religieus erfgoed in de stad en dat mogelijk te maken met een groeiende groep vrijwilligers. Bestuursleden hebben een breed netwerk binnen of buiten het religieus erfgoed waarin zij herkenbaar aanwezig zijn. Het bestuur is werkgever van een projectmedewerker.

De stichting is op korte termijn op zoek naar bestuursleden.

Daarbij gaat de voorkeur uit naar mensen met (enige) bestuurlijke ervaring. Voldoe je aan een van de volgende profielen of een combinatie daarvan, dan nodigen we je uit om te solliciteren:

– Interesse in/kennis van cultureel en/of religieus erfgoed, in het bijzonder in Utrecht; – kennis van relatiebeheer en sponsoring;
– kennis van vrijwilligerswerk en ervaring met het werken met vrijwilligers;
– een werkhouding waar ‘doen’ de hoofdmoot is;

– gemiddelde beschikbaarheid van 2-4 uur per week. Het bestuur vergadert gemiddeld 10x per jaar. Reageren?

Stuur ons voor 1 mei 2022 je CV met motivatie via mail ter attentie van voorzitter Bert-Jan Brussaard naar secretaris@kerkenkijken.nl of neem voor meer informatie contact op met Bert-Jan via 06-22309966.

Gerelateerde verhalen

Meer

Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons