7 mrt 2021 | Denken

ONLINE – Debat over religie, klimaat vanuit Metaalkathedraal (9 maart)

Geschreven door Andreas Havinga

‘Religie, klimaat en klimaatreligie’ is het thema van een debat, die op dinsdag 9 maart vanuit de Metaalkathedraal in Utrecht online wordt uitgezonden, aanvang 19.30 uur. Het Nationaal Religiedebat wordt georganiseerd door ForumC in samenwerking met dagkrant Trouw. Vijf sprekers gaan met elkaar in debat onder leiding van presentator Talitha Muusse.

Het klimaat verandert, de biodiversiteit neemt wereldwijd dramatisch af en natuurrampen toe. De wetenschap toont aan: de mens heeft hier een flink aandeel in. Het klimaatdebat dreigt echter (ook) te polariseren onder gelovigen en niet-gelovigen. Terwijl juist alle krachten nodig zijn om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden. Wat is hierin de rol van religie? Is religie een stuwende of juist een remmende kracht? En tot slot: is er geen hoepel?

Over deze en meer vragen gaat het Nationaal Religiedebat van ForumC. Op dinsdag 9 maart, vanaf 19.30 tot 22.00 uur te volgen via livestream op  www.nationaalreligiedebat.nl .

.

.

bronnen:  Nieuwsbrief, St. Martinusparochie – Katholiek Utrecht, vrijdag 5 maart 2021, en www.forumc.nl

.

Gerelateerde verhalen

Meer

podcast dogmatiek: Jan Muis

Geloven, hoe moet dat? Daar zijn we al bijna 2000 jaar over in discussie. Maar er zijn concessies. Een gesprek over Dogmatiek met professor Jan Muis, aan tafel bij ds. Andries Zoutendijk. "God wil er naar toe dat we in liefde en vrede met elkaar leven." Unplugged!...

Lees meer

What if love is the masterplan?

Tijdens de Utrecht Pride op 3 juni stonden de deuren van de Jacobikerk open. Iedereen die behoefte had aan stilte, schoonheid, een toiletbezoek of een gesprek, was welkom. Dominee Wim Vermeulen had bijzondere ontmoetingen en fietste dankbaar weer naar huis. Al een...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons