7 mrt 2021 | Denken

ONLINE – Debat over religie, klimaat vanuit Metaalkathedraal (9 maart)

Geschreven door Andreas Havinga

‘Religie, klimaat en klimaatreligie’ is het thema van een debat, die op dinsdag 9 maart vanuit de Metaalkathedraal in Utrecht online wordt uitgezonden, aanvang 19.30 uur. Het Nationaal Religiedebat wordt georganiseerd door ForumC in samenwerking met dagkrant Trouw. Vijf sprekers gaan met elkaar in debat onder leiding van presentator Talitha Muusse.

Het klimaat verandert, de biodiversiteit neemt wereldwijd dramatisch af en natuurrampen toe. De wetenschap toont aan: de mens heeft hier een flink aandeel in. Het klimaatdebat dreigt echter (ook) te polariseren onder gelovigen en niet-gelovigen. Terwijl juist alle krachten nodig zijn om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden. Wat is hierin de rol van religie? Is religie een stuwende of juist een remmende kracht? En tot slot: is er geen hoepel?

Over deze en meer vragen gaat het Nationaal Religiedebat van ForumC. Op dinsdag 9 maart, vanaf 19.30 tot 22.00 uur te volgen via livestream op  www.nationaalreligiedebat.nl .

.

.

bronnen:  Nieuwsbrief, St. Martinusparochie – Katholiek Utrecht, vrijdag 5 maart 2021, en www.forumc.nl

.

Gerelateerde verhalen

Meer

Desmond Tutu, liefdevolle leider #longread

Tekst: Bernadette van Dijk   Desmond Tutu (1931-2021) was aartsbisschop van de Anglicaanse kerk in Zuid-Afrika, voorzitter van de Waarheids- en Verzoeningscommissie, vader, partner, vriend van Nelson Mandela en de Dalai Lama, en nog veel meer. Bernadette van Dijk...

Lees meer

Vrienden van de straat?

Deze bijdrage van Straatpastoraat is per abuis niet in PUP 1 (Vriendschap) geplaatst. Vrienden van de straat? Vaak heb ik me afgevraagd of we de mensen met wie wij optrekken vrienden kunnen noemen. Klopt dit woord wel? Vrienden nodig ik thuis uit, met vrienden deel ik...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons