24 mrt 2022 | Poëzie

Kind in Oekraïne

Geschreven door Gohar Hovanes

Zij staart mij aan

met lege ogen

gelijk een vogel

die moegevlogen is

ik onderging hetzelfde lot

herken mijn eigen beeld

 

in de nacht vol bommen

is het even stil

ik stamel troostend:

eens

lief kind

eens

komt er een nieuwe morgen

 

zij kijkt mij aan

ik lees de vraag

in haar grote ogen

 

het kind en ik

samen zijn wij stil

 

 

 

Oeke Kruythof

Gerelateerde verhalen

Meer

Migraine

Kolkend stromen mijn gedachtendoor mijn hoofd.Sterren schieten omhoogdoorklieft door bliksemschichten.Ik probeer de stroom te stoppen.Hoor dan een Stem die mij tot kalmte maant.Weldadige rust daalt over mij,langzaam, heel langzaam nog natrillend achter mijn ogenvallen...

Lees meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer

Tijd

Woorden vervlogen als bladeren in de wind,verdwenen in de ijle lucht.Een gedichtdat je nooit schreef.Een droom die je nooit droomde.Beide opgelost in de tijd  Beeld: Frédy Schild

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons