20 dec 2021 | Poëzie

Kerstmis nader bekeken

Geschreven door Gohar Hovanes

U de Eeuwige, de Hoogverhevene

toen U besloot mens te worden

gewoon mens onder de mensen

waar kwam U terecht –

 

deuren gesloten, kloppen en vragen

nergens een plek

Bethlehem –

te klein, overbevolkt

moeizame gang

het werd de noodopvang

 

toen een despoot met wrede arm

vervolging alom

nergens een veilige plek

angst en vertwijfeling

Egypte –

U kreeg de status van vluchteling

 

U de Eeuwige, de Hoogverhevene

dit was en is Uw beginverhaal

in elk detail wonderlijk paradoxaal –

 

 

laat mij U in het oog houden

ik zou zomaar dagelijks

aan U voorbij kunnen gaan –

 

 

 

 

Oeke Kruythof

Gerelateerde verhalen

Meer

Migraine

Kolkend stromen mijn gedachtendoor mijn hoofd.Sterren schieten omhoogdoorklieft door bliksemschichten.Ik probeer de stroom te stoppen.Hoor dan een Stem die mij tot kalmte maant.Weldadige rust daalt over mij,langzaam, heel langzaam nog natrillend achter mijn ogenvallen...

Lees meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer

Tijd

Woorden vervlogen als bladeren in de wind,verdwenen in de ijle lucht.Een gedichtdat je nooit schreef.Een droom die je nooit droomde.Beide opgelost in de tijd  Beeld: Frédy Schild

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons