20 dec 2021 | Poëzie

Kerstmis nader bekeken

Geschreven door Gohar Hovanes

U de Eeuwige, de Hoogverhevene

toen U besloot mens te worden

gewoon mens onder de mensen

waar kwam U terecht –

 

deuren gesloten, kloppen en vragen

nergens een plek

Bethlehem –

te klein, overbevolkt

moeizame gang

het werd de noodopvang

 

toen een despoot met wrede arm

vervolging alom

nergens een veilige plek

angst en vertwijfeling

Egypte –

U kreeg de status van vluchteling

 

U de Eeuwige, de Hoogverhevene

dit was en is Uw beginverhaal

in elk detail wonderlijk paradoxaal –

 

 

laat mij U in het oog houden

ik zou zomaar dagelijks

aan U voorbij kunnen gaan –

 

 

 

 

Oeke Kruythof

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Herfst getij

Als de klok te lange uren slaat,de kaarsen te vroeg laat branden,lichten weerkaatsen in de nattestraten dan overvalt mij een zachtemelancholiePas als de sterren weeraan de hemel staan ,de maan zijn zilveren glans over de stille stad legt danverdwijnt mijn droefheid...

Lees meer

Gebed

Alleen op u kan ik bouwen.Hoeveel liefde ik ook ontmoetvan mens tot mens ,Uw liefde ,is niet te evenaren,Oh Heerneem mij bij de hand,leid mij langsde moeilijke wegdie leven heet.Houd mij vast als ik wankel,de afgrond zo dichtbij.Dank U Heer,U redt mij keer op...

Lees meer

Herfstschilder

De schilderheeft op zijn paleteen buitelingaan kleurenbij elkaar gezetbruinenroodenokergelenwil hij uitbundigmet mij delenbruinenroodenokergelenmijn oogverliest zichin het bladerdakmeester-schilder in zijn vak Beeld: Liselotte van Eck

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons