Hij was kerngezond en zeker niet voornemens voor de geraniums te gaan zitten, Hans de Man, ruim 51 jaar als koster werkzaam geweest in de Domkerk. Een begrip in de stad. Ik wilde hem interviewen voor de PUP van het voorjaar 2022, het thema van deze edities was Vriendschap. Het was de vriendschap tussen Hans en mij maar ook de vriendschap van Hans-de-koster met de kerkgangers in de Domkerk. Het gesprek was zeer geanimeerd, wij kenden elkaar immers ook al ruim 40 jaar, vanuit de Buurkerk.

Op 28 maart 2022, als een donderslag bij heldere hemel, kwam het bericht dat Hans de Man was overleden. De les die ik er weer uit leer dat je in het leven geen zaken moet uitstellen, geniet van het leven, geniet van de dag. Het is  heel verdrietig dat Hans er niet meer is, maar wat ben ik het hogere dankbaar dat ik hem zo vlak voor zijn overlijden nog heb kunnen spreken. Niet bij hem thuis, niet in een café in de stad, maar gewoon in ‘zijn Domkerk’, in het theehuis met dat sprookjesachtige uitzicht over de kloostertuin van de Dom. We werden verwend door de vrijwilligers daar, Hans stond bij hen in een goed blaadje.

Mijn gedachtenis aan hem is mij en allen die hem gekend hebben tot zegen. Zijn geest is voor altijd verbonden aan de Protestantse Kerk Utrecht en zijn geliefde Domkerk.

Dick van Dijk