21 dec 2021 | Poëzie

Heldere lucht (melodie Stille nacht)

Geschreven door Gohar Hovanes

Op deze woorden wordt tijdens de kerstviering in de Van der Hoevenkliniek te Utrecht het ‘Stille nacht’ gezongen.

Een tekst die wortelt in het weerbarstige leven van tbs-patiënten.

 

Heldere lucht

Engelenvlucht

Oud verhaal

Nieuw gerucht

Over het leven zo pril als een kind

Over een vrede die wapenloos wint

Mensen op weg door de velden

Mensen op weg naar het licht

 

Donkere lucht

Kind op de vlucht

Oud verhaal

Nieuw gerucht

Over de liefde gebroken als glas

Over een licht dat te schitterend was

Mensen verdwaald in de leegte

Mensen verdwaald in de nacht

 

Zwangere lucht

Wanhoop ontvlucht

Oud verhaal

Nieuw gerucht

Over een God die de minste wil zijn

Over een wonder onnoemelijk klein

Mensen bekeerd door de Ander

Mensen bekeerd door elkaar

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Herfst getij

Als de klok te lange uren slaat,de kaarsen te vroeg laat branden,lichten weerkaatsen in de nattestraten dan overvalt mij een zachtemelancholiePas als de sterren weeraan de hemel staan ,de maan zijn zilveren glans over de stille stad legt danverdwijnt mijn droefheid...

Lees meer

Gebed

Alleen op u kan ik bouwen.Hoeveel liefde ik ook ontmoetvan mens tot mens ,Uw liefde ,is niet te evenaren,Oh Heerneem mij bij de hand,leid mij langsde moeilijke wegdie leven heet.Houd mij vast als ik wankel,de afgrond zo dichtbij.Dank U Heer,U redt mij keer op...

Lees meer

Herfstschilder

De schilderheeft op zijn paleteen buitelingaan kleurenbij elkaar gezetbruinenroodenokergelenwil hij uitbundigmet mij delenbruinenroodenokergelenmijn oogverliest zichin het bladerdakmeester-schilder in zijn vak Beeld: Liselotte van Eck

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons