29 mei 2021 | Poëzie

Geloof, hoop en liefde

Geschreven door Harry Veenstra

Hart en hoofd zijn dof en leeg.
Woorden vallen stil als lege zaaddozen
in onvruchtbare grond.
Toch zijn daar de woorden
Geloof hoop en liefde,
zomaar als vroege vogels gekropen
uit hun schaal,
banen zich een weg door pijn en verdriet
naar hoofd en hart.
Een begin misschien van breekbare lichtheid
in een grauwe werkelijkheid?
Geloof, hoop en liefde
de sleutel
voor geluk.

Fredy Schild

Gerelateerde verhalen

Meer

Migraine

Kolkend stromen mijn gedachtendoor mijn hoofd.Sterren schieten omhoogdoorklieft door bliksemschichten.Ik probeer de stroom te stoppen.Hoor dan een Stem die mij tot kalmte maant.Weldadige rust daalt over mij,langzaam, heel langzaam nog natrillend achter mijn ogenvallen...

Lees meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer

Tijd

Woorden vervlogen als bladeren in de wind,verdwenen in de ijle lucht.Een gedichtdat je nooit schreef.Een droom die je nooit droomde.Beide opgelost in de tijd  Beeld: Frédy Schild

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons