Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oecumenische Vastenvrijdag (Zuilen) 1/6

februari 16 @ 18:30

Net zoals in de voorafgaande jaren organiseren de protestantse wijkgemeente Kerk Op Zuilen en de Nicolaas-Monica/Jacobus (NMJ) RK geloofsgemeenschap samen de Oecumenische Vastenvrijdagen in de periode tussen Aswoensdag en het begin van de Stille Week. Deze vrijdagen beginnen op vrijdag 16 februari 2024 en eindigen op vrijdag 22 maart.

Dit jaar hebben de Vastenvrijdagen een andere opzet. Eerst is er een eenvoudige – vleesloze – broodmaaltijd met soep die begint om 18.30 uur in de Omloop van de Oranjekapel. Vervolgens is er een meditatief avondgebed in de Oranjekapel dat begint op het inmiddels vertrouwde tijdstip van 19.30 uur.

Tijdens deze avondgebeden zal steeds een Geestelijk Werk Van Barmhartigheid centraal staan. Vanaf zondag 21 januari zullen er zowel in het Kerkcentrum Nicolaas-Monica/Jacobus als in de Oranjekapel inschrijfformulieren liggen waarmee u uzelf kunt opgeven voor (een deel van) deze cyclus. Voor meer informatie kunt u terecht bij Eric Nijst (Kerk Op Zuilen, eric.nijst@gmail.com) of Carlo Post (NMJ, carlopost2602@gmail.com).

De overige Oecumenische Vastenvrijdagen zijn op 23 februari, 1, 8, 15 en 22 maart.

Vrijdag 16 februari  –  Aanvang 18.30 uur (broodmaaltijd), 19.30 uur (avondgebed)  –  Oranjekapel, Amsterdamsestraatweg 441A, Utrecht (Zuilen)  –  Meer informatie via katholiekutrecht.nl

Locatie

Oranjekapel
Amsterdamsestraatweg 441a
Utrecht, 3553 EA
+ Google Maps

Organisatoren

Kerk op Zuilen
RK geloofsgemeenschap Nicolaas-Monica/Jacobus