Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Toegewijd’ (expositie over heiligen)

mei 25 - september 14

Expositie met mini-podcasts.

Heiligen, ze lijken ze zo ver van ons af te staan in tijd en traditie, maar is dat wel zo? Hoe zouden ze eruit gezien hebben en geklonken als ze vandaag geleefd hadden? Van zaterdag 25 mei tot zaterdag 14 september is de expositie ‘Toegewijd, heilige levensverhalen’ te zien in de Oud-Katholieke Gertrudiskathedraal. Parochiaan Mariska Teuben-van der Leest heeft 12 heiligen getekend. Om hun verhaal dichterbij te brengen, zijn ze geportretteerd als hedendaagse mensen, soms gebaseerd op bekende personen, van Beatrice de Graaf tot rapper Boef. De heiligen zijn echter niet alleen te bekijken, ze zijn ook te beluisteren!

Allard Amelink, podcastmaker en ook parochiaan, heeft samen met Mariska mini-podcasts gemaakt, waarin de heilige, begeleid door muziek van Arvo Pärt, zelf zijn of haar levensverhaal aan je vertelt. Neem een telefoon en eventueel koptelefoon of oortjes mee: deze verhalen zijn bij de tentoonstelling via een QR-code te beluisteren.

Openingstijden

  • Vanaf zaterdag 25 mei iedere zaterdag geopend van 13:00-16:00.
  • Vanaf donderdag 4 juli geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12:00-16:00.

Let op! Op onderstaande dagen gelden andere openingstijden:

  • Zaterdag 1 juni: Utrecht Pride, kerk is open van 11:00-17:00.
  • Zaterdag 29 juni: Open Tuinendag, kerk is open van 10:00-12:00u en 15:00-17:00.
  • Zaterdag 14 september: Open Monumentendag, kerk is open van 10:00-17:00.

Toegang voor de expositie is gratis.

Van zaterdag 25 mei t/m zaterdag 14 september  –  Gertrudiskathedraal, Willemsplantsoen 2, Utrecht (Binnenstad)  –  Meer informatie op utrecht.oudkatholiek.nl

.

Concert op 14 juni  –  De rijke levensverhalen vormen de voedingsbodem voor een bijzonder concert. Onder leiding van dirigent Rienk Bakker zal er door een projectkoor muziek gezongen worden die gecomponeerd is door of voor een heilige, maar ook muziek waarin de zoektocht of het gedachtegoed van deze mensen centraal staat. Zo staat er muziek van onder meer Von Bingen, Palestrina, Bach en Pärt op het programma.

Lezing relieken op 14 september  –  In de altaren van de Gertrudiskathedraal worden overblijfselen bewaard van een aantal heiligen die door Mariska zijn afgebeeld. Pastoor Louis Runhaar zal als reliekenbeheerder van het kapittel deze relieken laten zien en vertellen over de grote reliekschat van de kathedraal.

Gegevens

Begin:
mei 25
Einde:
september 14
Evenement Categorie:
Site:
https://utrecht.oudkatholiek.nl/toegewijd/

Locatie

Ste Gertrudiskathedraal
Willemsplantsoen 2
Utrecht (Binnenstad),
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Oud-Katholieke Parochie van Utrecht
Bekijk de site van Organisator