2 mrt 2022 | Leven

Eerste stappen opvang Oekraïners in de kerken

Geschreven door Marieke van Willigen

Volgens de VN zijn op dit moment rond de honderdduizend Oekraïners op de vlucht voor de oorlog en naar schatting kan dit oplopen tot zo’n vier miljoen.

De kerk heeft van oudsher een rol gespeeld in de opvang van vluchtelingen. Vorig jaar was de Singelkerk in Utrecht een toevluchtsoort voor verschillende mensen die tegen wil en dank huis en haard moesten verlaten.

De diaconie van de Protestantse Kerken heeft woensdagavond een brief gestuurd naar de verschillende wijkgemeenten waarin zij verzoeken voor opvang in de kerken en bij gemeenteleden thuis, op korte en lange termijn. De eerste reacties zijn positief.

Gerelateerde verhalen

Meer

Struikelstenen

Onlangs werd ik benaderd door het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) of ik informatie had over de familie Falk in Gouda. Er waren herdenkingsstenen (‘Stolpersteine’) geplaatst in de straat waar zij woonden. De joodse familie was tijdens WO-II afgevoerd naar...

Lees meer

Het beloofde land

Onlangs was ik in San Diego in het zuidwesten van de VS, vlakbij Mexico. Voor veel Mexicanen is Amerika het beloofde land. Legaal of illegaal: iedereen wil naar dit land van melk en honing. Maar eenmaal aangekomen in deze wereldstad, is het moeilijk om een fatsoenlijk...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons