2 mrt 2022 | Leven

Eerste stappen opvang Oekraïners in de kerken

Geschreven door Marieke van Willigen

Volgens de VN zijn op dit moment rond de honderdduizend Oekraïners op de vlucht voor de oorlog en naar schatting kan dit oplopen tot zo’n vier miljoen.

De kerk heeft van oudsher een rol gespeeld in de opvang van vluchtelingen. Vorig jaar was de Singelkerk in Utrecht een toevluchtsoort voor verschillende mensen die tegen wil en dank huis en haard moesten verlaten.

De diaconie van de Protestantse Kerken heeft woensdagavond een brief gestuurd naar de verschillende wijkgemeenten waarin zij verzoeken voor opvang in de kerken en bij gemeenteleden thuis, op korte en lange termijn. De eerste reacties zijn positief.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Heksen

Langs de route van de Sint Maarten Parade sta ik naast een jochie van een jaar of zes. Vanaf het moment dat hij me een winegum uit zijn snoeptrommel aanbiedt, zijn we dikke vrienden en wijzen we elkaar op allerhande fraais in de schier eindeloze stoet. Na de zoveelste...

Lees meer

Moeder

Ik interview een eeuweling. Ze is 102 en woont in Zuylenstede. “Gezellig, kom binnen,” zegt ze. Er bungelen tasjes en een mascotte aan haar rollator. Haar moeder, vertelt ze, is op haar 24’ste overleden aan de vliegende tering, zelf was ze vier.  “Ze werd steeds...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons