23 okt 2020 | Leven

Doe mee met TragePost!

Geschreven door Harry Veenstra

Vind jij het leuk om post te ontvangen? Geef je dan op voor TragePost. Gedurende vier maanden sturen deelnemers elkaar wekelijks een kaartje met een uitgebreid schrijven of een korte groet. TragePost kan het begin zijn van contact en ontmoeting in de wijk of stad. Koop een kaartje in de winkel of maak er zelf een. Halverwege de periode is er de mogelijkheid elkaar te ontmoeten.

Geef jezelf op
Op 1 november starten twee nieuwe groepen:  een met inwoners uit heel de stad Utrecht en een met inwoners van Leidsche Rijn (inclusief Vleuten en De Meern). Je kunt je opgeven via tragepost.nl. Daar vind je ook meer informatie.

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe groepen die starten.

Hoe werkt TragePost?
Aan het begin van de groepsperiode ontvang je een adressenlijst. In de eerste week stuur je een kaartje naar degene die onder jou op de lijst staat. Bij de aanmelding kan elke deelnemer een persoonlijk bericht inleveren die op de adressenlijst komt te staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een korte uitleg over wie je bent, waar je blij van wordt of wat je bezighoudt.

Deelnemersgroepen worden begeleid door een ‘chef TragePost’. Zo’n chef is een verbindende schakel voor een deelnemersgroep. Bij regionale groepen kan een chef een ontmoeting initiëren – voor wie wil.

Meedoen aan TragePost vraagt inzet. Iedere deelnemer doet zijn best om elke week iets te sturen. Want de ander verwacht een kaartje of briefje op de mat.

Wil je meehelpen met de organisatie of een postgroep beginnen? Ook dat kan. TragePost zoekt een fondsenwerver en ‘chefs’ voor postgroepen die in 2021 starten.

.

Over TragePost
TragePost kent een beweging van geven en ontvangen. Dat creëert verbinding. TragePost is het initiatief van Utrechtse bewoner Marieke Vader-Vink, die haar verhaal deelde op hoiUtrecht. Ze werd ziek en moest leren om langzamer te leven. Ze zocht een manier om laagdrempelig in contact te zijn met anderen. Zo kwam ze op het idee: ‘kaartjes sturen, kaartjes ontvangen’… TragePost!  Samen met anderen heeft ze TragePost vormgegeven. Sinds 2018 worden er regionale en landelijke TragePost-groepen gecoördineerd.

.

TragePost in Leidsche Rijn
In Leidsche Rijn werkt TragePost samen met De Hoeftuin, een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland. De Hoeftuin werd gestart op initiatief van de Protestantse Gemeente Leidsche Rijn en is gevestigd in hun gebouw, bekend als de Kerkboerderij.

Meer informatie over TragePost in Leidsche Rijn (inclusief Vleuten en De Meern) vind je op dehoeftuin.nl en kerkenindehoef.nl

.

Diaconie Utrecht helpt

In opdracht van PGU

Gerelateerde verhalen

Meer

Fietscoach

Ik kijk uit het raam van de universiteitskantine, de fietsenrekken aan de overkant zijn overvol. Een regenjas komt aanfietsen en probeert haar rijwiel in één van de laatste vrije plekjes te rollen. Het lukt niet - haar stuur haakt in de naburige sturen. Een oranje...

Lees meer

Open azc dag op Burendag

Kom op Burendag (zaterdag 24 september, 13 - 16 uur) een kijkje nemen in het azc in Utrecht-West en ontmoet de bewoners. Met rondleidingen en verschillende activiteiten krijg je een indruk van het dagelijkse leven in een asielzoekerscentrum. Na twee online edities,...

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons