Photo by Josh Appel on Unsplash

11 aug 2020 | Poëzie

Dames met rollator

Geschreven door Harry Veenstra

Ze passeerden mij vandaag
twee dames
achter hun rollator
vriendelijk keuvelend
naast elkaar

in gedachten in een flits
ging ik vele jaren terug
en zag hen gaande
vrolijk babbelend
naast elkaar
achter hoge kinderwagens

zo gaande
in het licht van de zon
omringd door
humor en herinnering
waren zij vandaag
met ere op herhaling

de twee dames
achter hun rollator

Oeke Kruythof

Gerelateerde verhalen

Meer

Migraine

Kolkend stromen mijn gedachtendoor mijn hoofd.Sterren schieten omhoogdoorklieft door bliksemschichten.Ik probeer de stroom te stoppen.Hoor dan een Stem die mij tot kalmte maant.Weldadige rust daalt over mij,langzaam, heel langzaam nog natrillend achter mijn ogenvallen...

Lees meer

Nunc et semper

In het leven ontstaat een leegte geleidelijk en diep doorvoeld de oorzaak kan ik feilloos duiden: het zijn de vrienden die verdwijnen een voor een door dementie of de dood wrede synoniemen die elkaar besluipen de vragen sla ik over want antwoorden zijn er geen dus ik...

Lees meer

Tijd

Woorden vervlogen als bladeren in de wind,verdwenen in de ijle lucht.Een gedichtdat je nooit schreef.Een droom die je nooit droomde.Beide opgelost in de tijd  Beeld: Frédy Schild

Lees meer
Volg ons

Volg de PUP-nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle updates van PUP? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg ons